Cultura

El Ball de Bastons de Cambrils participa en el XII Encuentro de Tamborileros de la Puebla de Guzmán

Per Anna Fargas

 
 
A dalt, el Ball de Bastons de Cambrils durant la cercavila pels carrers de la Puebla de Guzmán. A sota, els Danzadores de la Danza de Espadas en l'actuació que es va realitzar la nit del divendres.
El Ball de Bastons de Cambrils ha participat en el XII Encuentro de Tamborileros de la Puebla de Guzmán, província de Huelva. Un total de 20 persones, 16 bastoners i 4 músics, van viatjar aquest cap de setmana a Huelva, per tal de mostrar una part de la cultura catalana en una trobada on hi van participar, entre d'altres, la Escuela de Gaiteros de la Casa de Galicia de Sevilla o la Escuela de Tamborileros de la Hermandad de la Virgen de la Peña de Puebla de Guzmán, a més dels Danzadores de la Danza de Espadas de la Puebla de Guzmán.

Durant l'estada, el Ball de Bastons de Cambrils va participar en una cercavila i va realitzar una actuació molt didàctica on es van explicar característiques dels balls, dels instruments que s'utilitzen (el flabiol i el tamborí) i de les cançons del Ball de Bastons de Cambrils. Després d'aquesta sortida, es té previst dur a terme un intercanvi amb els Danzadores de la Puebla de Guzmán per tal que realitzin una actuació a Cambrils i mostrin la seva "Danza de Espadas".

Propera sortida a Portugal

Després del viatge realitzat a Anglaterra l'estiu passat, el Ball de Bastons de Cambrils va decidir dur a terme més sortides fora del territori per tal de conèixer altres tipus de danses. Pel que fa a la valoració d'aquesta sortida, Eduard Pellicer, president de l'entitat, va explicar, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "estem molt contents perquè és un al·licient més per als bastoners conèixer altra gent i altres tipus de danses".

El Ball de Bastons de Cambrils preveu poder realitzar una altra sortida d'aquestes característiques a Miranda do Douro, Portugal, on aquest juliol es durà a terme el II Festival de Pauliteiros.

Comenta aquest article