Informació general

El CEIP Cambrils acosta la diada de Sant Jordi als més petits i les seves famílies

Per Anna Fargas

Un moment de la representació teatral relacionada amb la llegenda de Sant Jordi

El CEIP Cambrils va celebrar la diada de Sant Jordi a l'escola el dia 22 d'abril. Des de fa tres anys, la direcció de l'escola, els professors i l'AMPA col·laboren per realitzar aquesta celebració. Maria Perramon, mare de l'escola i membre de l'AMPA, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "aquesta és una festa de la nostra identitat catalana i és una manera de transmetre la nostra cultura als pares nouvinguts que hi ha al centre i intentem que ells participin directament de la diada".

Durant el dia a l'entrada del centre hi va haver una parada de venda de roses i una altra de llibres. Els alumnes del CEIP Cambrils van anar visitant aquestes parades i van realitzar activitats al voltant de la cultura catalana i de la diada de Sant Jordi.

Parades personalitzades

El CEIP Cambrils disposa d'una biblioteca amb servei de préstec per tota la comunitat educativa i tots els beneficis de vendes de roses i llibres que s'aconsegueixen la diada de Sant Jordi es destinen cada any a nodrir la biblioteca escolar.

Pel que fa als llibres, els alumnes del cicle superior van fer una parada de llibres de literatura infantil, mentre que l'AMPA va ser l'encarregada de fer una parada de llibres per adults. Maria Perramon va explicar que a més d'aquestes dues parades la festa es personalitza amb dos llibres especials, "els alumnes cada any escullen un llibre i ells en són els protagonistes, aquest llibre s'exposa i es dóna a la biblioteca". En els llibres apareixen els noms dels alumnes i del centre i s'enquadernen expressament per a l'escola. D'altra banda Perramon va explicar que "també s'intenta cercar un pare o mare escriptor el llibre del qual també s'exposa i es dóna a la biblioteca". En aquesta ocasió l'escriptor va ser Joan Roig, mestre de l'escola, que va donar el seu llibre "Nobles i benestants al Montsià".

Teatre dels alumnes i els seus familiars

Durant la celebració de la diada també es va realitzar una obra de teatre on hi van participar tant els alumnes com els seus familiars. El centre ja compta amb un grup de teatre com activitat extraescolar, però en aquesta ocasió també es va demanar la participació voluntària de tots els nens i nenes del centre que ho desitgessin i dels seus pares.

Després de l'obra, on es van escenificar una sèrie de contes infantils i d'altres relacionats amb la llegenda de Sant Jordi, es va oferir un berenar al públic assistent.

Comenta aquest article