Cultura

Cinc autors locals dialoguen sobre literatura en les IV Jornades Culturals de Vilafortuny

Per Anna Fargas



Ignasi Martí Estrada, Robert Benaiges Cervera, Ramón García Mateos, Antonio Sánchez Vázquez i José García Montalbán, el passat dimarts al vespre al Centre Cívic de Vilafortuny
En el marc de les IV Jornades Culturals de Vilafortuny, organitzades per l'Associació Cultural de Vilafortuny, es va dur a terme el passat dimarts al vespre al Centre Cívic de Vilafortuny un diàleg literari entre cinc autors locals. Ramón Garcia Mateos, Robert Benaiges Cervera, Ignasi Martí Estrada, Antonio Sánchez Vázquez i José Garcia Montalbán van ser els escriptors que van compartir les seves vivències personals relacionades amb la literatura i els seus gustos i formes de treballar amb el públic assistent.

Els autors convidats provenen d'àmbits molt diferents ja que, per exemple, Ramón Garcia és poeta i professor de literatura; Robert Benaiges, centra la seva obra en els poemes i els contes, és llicenciat en biologia i actualment és l'alcalde de Cambrils; i Ignasi Martí és historiador. Aquesta diferència en els seus àmbits va propiciar que la informació que van transmetre al públic fos més enriquidora.

Varietat en els gustos literaris i futurs projectes

Els 5 autors també van comentar els seus gustos a l'hora de llegir literatura, deixant constància que les seves preferències eren molt variades i no sempre estaven relacionades amb el que ells escriuen. Robert Benaiges confessava que quan comença un llibre l'ha d'acabar per molt que no li agradi i va comentar que "m'agrada llegir una mica de tot, des de narrativa clàssica, narrativa actual, assaig, poesia, i sobretot m'agrada llegir poesia clàssica tot i que reconec que em falta llegir una mica més de poesia moderna, en fi sóc molt divers a l'hora de llegir". Per la seva banda Ramon Garcia va explicar que és "molt eclèctic llegint, podria fer una llista inacabable, del que m'agrada llegir, gaudeixo molt llegint, hi ha autors que m'apassionen molt i actualment estic molt centrat en la novel·la policíaca".

Pel que fa a projectes, algun dels autors va fer esment d'alguna obra que veurà la llum en un futur immediat. Robert Benaiges va comentar que "probablement a finals d'aquest any es publicaran dues obres meves, una de poesia i una altra de contes". Ramon Garcia va explicar que l'any vinent es celebra el desè aniversari de la mort de José Goytisolo i té un encàrrec per tal que juntament amb la professora Carme Riera realitzin una edició de la poesia completa de Goytisolo. Per la seva banda Ignasi Martí, va comentar que "actualment estic treballant en un projecte per fer un còmic amb la història de Cambrils en fascicles i que aniran publicats amb la Revista Cambrils, és un projecte que em motiva molt ja que aquesta serà la primera vegada que treballaré la ficció, les il·lustracions aniran a càrrec de la il·lustradora Laia Ferrater".

Comenta aquest article