Societat

Cambrils acull la campanya promocional “Peix de la costa: el més fresc”

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la presentació de la campanya promocional “Peix de la costa: el més fresc”
Cambrils va ser, el passat 20 de novembre, l’escenari de la presentació de la campanya de promoció dels peixos del Mediterrani que ha posat en marxa la Secretaria General de Pesca Marítima, dependent del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i que compta amb la col·laboració de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat. L’acte de presentació es va fer al restaurant Casa Gallau, on es va fer una degustació de diferents plats elaborats amb peix. La preparació d’aquests plats va anar a càrrec dels restauradors Joan Pedrell (del restaurant Can Gatell), Manel Morell (del restaurant Casa Gallau), Diego Campos (del restaurant Rincón de Diego) i Joan Morros (del restaurant Morros de Torredembarra). Prèviament hi va haver uns parlaments que van anar a càrrec de l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la secretària general de Pesca del Ministeri –Matilde Hernández–, Joan Pedrell –en representació dels restauradors participants a l’acte– i el director general de Pesca, Hernan Subirats.

Dieta sana

Sota el lema “Peix de la costa: el més fresc”, aquesta campanya pretén incidir en la riquesa gastronòmica dels productes del Mediterrani, en què les espècies capturades són més de 50. Per una banda, es destaquen les possibilitats culinàries dels peixos del Mediterrani, que s’adapten perfectament a les receptes de la nova cuina. Per una altra banda, aquesta campanya vol sensibilitzar els consumidors de la importància de mantenir una dieta sana i equilibrada en la qual no pot faltar el peix blau del Mediterrani, ric en àcids greixosos essencials Omega-3. Segons es va comentar a la presentació de la campanya, aquests àcids produeixen beneficis cardiovasculars, ja que redueixen el colesterol dolent. També es va destacar la seva importància per a un correcte desenvolupament cerebral i visual tant dels nens com de les persones grans i l’efecte preventiu de l’aparició de la diabetis en els adults.

§ El director general de Pesca acusa la flota andalusa i murciana de sobreexplotar els bancs de pesca catalans§

Hernan Subirats, director general de Pesca, va acusar les barques de pesca de les flotes d’Andalusia i Múrcia de ser les principals responsables de la sobreexplotació marina que pateix gran part de les pesqueres de Catalunya. Subirats va carregar amb contundència, “no pot ser que vingui gent de fora i s’emporti el peix d’aquí perquè a les seves aigües ja l’han arrasat anteriorment”, va manifestar. També va dir que aquest tema s’havia de solucionar, “ja sigui per les bones o per les males”. “Nosaltres no volem anar per les males, però si no hi ha cap altre remei ja veurem com actuem”, va dir Subirats.

Comenta aquest article