Informació general

30 estands i una gran oferta d'activitats lúdiques a la I Fira Marítima de la Costa Daurada

Per Anna Fargas

Marc Montagut, Robert Benaiges, Antonio Banyeres i Oliver Klein, en un moment de la roda de premsa d'ahir al matí

La I Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada conjuntament entre els ajuntaments de Cambrils i Salou, donarà el tret de sortida el dia 22 de maig i finalitzarà el diumenge 25 de maig. Aquesta primera fira conjunta es durà a terme al Port de Cambrils i l'any vinent serà Salou l'encarregat d'acollir-la.

L'acte d'inauguració de la fira es realitzarà el dijous 22 de maig a les 7 de la tarda i anirà a càrrec de Manel Nadal i Farreras, Secretari per la Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

28 empreses i 30 estands

En la roda de premsa de presentació oferta ahir al matí a l'Ajuntament de Salou, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Antonio Banyeres –alcalde de Salou–, Oliver Klein –regidor de Promoció de la Ciutat de Cambrils– i Marc Montagut –regidor de Promoció Econòmica de Salou– van voler destacar les dades més importants de la I Fira Marítima de la Costa Daurada que ha tingut un pressupost de 72.000 euros. Robert Benaiges va explicar que "fer dues fires restava eficàcia i rendibilitat i d'aquesta manera optimitzem recursos per ser més forts".

Pel que fa a la participació, Marc Montagut, va comentar que "hem aconseguit un increment de participants i hem guanyat en qualitat". Montagut atribueix aquesta millora de qualitat a que "hem estat molt rigorosos, ja que volíem orientar la fira completament a la nàutica, perquè volem que la Fira Marítima de la Costa Daurada es converteixi en un referent a la zona".

En aquesta primera edició participaran 28 empreses repartides en 30 estands. Cal destacar que 7 d'aquestes empreses oferiran una mostra flotant de vaixells i una mostra en sec. Antonio Banyeres va voler remarcar que "11 de les empreses participants provenen de fora de Cambrils i Salou, de les quals 3 són de Barcelona i 1 de Madrid".

Per la seva banda, Oliver Klein, va voler destacar la participació de l'Estació Nàutica Cambrils-Salou-Mont-roig/Miami Platja Vandellòs-l'Hospitalet, ja que "hem aconseguit que coincideixi la fira amb les jornades de portes obertes de l'Estació Nàutica". A més d'aquesta estació Klein també va destacar la presència de la Asociación de Estaciones Náuticas espanyola.

Exposició d'embarcacions i activitats lúdiques

Durant aquests 4 dies a més de la Fira Nàutica es realitzaran una serie d'activitats paral·leles tant a Cambrils com a Salou. Pel que fa a Cambrils, Oliver Klein va fer referència a les "entitats que participen en la fira ajudant a incorporar activitats lúdiques com són l'Arjau i Vent d'Estrop, a més dels dos Clubs Nàutics de Cambrils i Salou".

Algunes de les activitats que es duran a terme seran la presentació oficial Costa Daurada Estació Nàutica, el divendres 23 de maig a les 7 de la tarda; la cantada d'havaneres prop de les escales reials del Port el dissabte al vespre; el tast de Cuina Marinera el diumenge al matí i la primera Regata Fira Marítima els dies 24 i 25 de maig. A més de diverses activitats de caire més esportiu com sortides en caiacs, batejos de submarinisme, de windsurf, motos d'aigua o excursions amb veler.

L'associació Arjau també organitzarà una serie d'activitats de divulgació del món mariner com el taller "Com armar una vela llatina" o una demostració de navegació tradicional de vela llatina. I Vent d'estrop realitzarà sortides de llaguts durant diversos dies de la fira.

Comenta aquest article