Informació general

Sport&Salvament posa en marxa el servei de vigilància i socorrisme a les platges cambrilenques

Per Berta Ruiz

Caseta del servei de vigilància a la platja del Regueral, aquest passat diumenge al matí

L'empresa Sport&Salvament serà novament enguany, l'encarregada de realitzar el servei de vigilància, prevenció i socorrisme a les platges de Cambrils, així com d'altres serveis complementaris que milloraran el servei i atenció a l'usuari. Aquest anunci va fer-se públic el passat divendres en roda de premsa, amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, la regidora de Turisme –Anna López–, així com representants de l'empresa Sport&Salvament. A més, cal destacar que aquest mateix passat cap de setmana ja va entrar en funcionament el servei de vigilància. Aquesta és una de les novetats d'enguany, ja que a partir d'ara el servei es començarà a oferir els darrers caps de setmana del mes de maig a les platges de major afluència com la platja del Regueral, la platja de Vilafortuny, la platja del Cap de Sant Pere i la platja de la Riera.

La regidora de Turisme –Anna López– va ser l'encarregada d'explicar alguns detalls d'aquest servei, que després de l'obertura d'un nou concurs públic –per establir una sèrie de millores en el servei– va ser novament adjudicat a l'empresa Sport&Salvament, ja que va ser la única empresa en presentar-s'hi.

Novetats i millores en el servei

Enguany, el servei de socorrisme presenta algunes novetats i millores. Segons va avançar López, enguany s'incidirà molt més en la prevenció i la vigilància de les platges; es col·locaran nous elements passius com panells informatius; s'editaran fulletons informatius sobre temes de seguretat i qüestions mediambientals i també s'intal·larà una megafonia, que servirà per prohibir el bany en determinats moments i es farà en quatre idiomes.També es realitzaran diferents anàlisis sobre riscos a les platges, i es catalogaran depenen de la seva perillositat.

Sport&Salvament també es farà càrrec enguany del servei de ludoteques infantils, que ampliarà el seu horari i s'oferirà també als matins de les 11 a les 13.30, tant a la platja de l'Horta de Santa Maria com a la platja del Cavet. Aquesta també és una novetat, ja que fins ara al Cavet només s'obria durant els caps de setmana. L'empresa es farà càrrec del manteniment de les casetes de salvament i socorrisme, és a dir, de la pintura, la neteja exterior, tot i que l'Ajuntament també farà una supervisió i un control del material de les platges.

S'amplia la temporalitat del servei

Una altra de les novetats d'aquesta temporada és l'ampliació de la temporalitat del servei. Enguany, per primera vegada s'inclouen els darrers caps de setmana del mes de maig, dins del que se'n diu temporada baixa. Durant aquest període es comptarà amb un total de sis efectius repartits per les principals platges. Aquest any també s'inclou com a novetat un nou període, la temporada mitja –que anirà de l'1 al 15 de juny i del 15 al 30 de setembre–. Durant aquestes setmanes es disposarà de 13 efectius. I finalment, durant la temporada alta, és a dir, del 15 de juny al 15 de setembre, es comptarà amb un total de 27 efectius. Cal destacar també que es compta amb 11 casetes de salvament i 3 centres de comandament.

D'altra banda, s'ampliarà un dels serveis que més demanda té a les platges cambrilenques, com és la cadira amfíbia, que permet el bany a les persones amb mobilitat reduïda. Aquest servei s'ampliarà també a la platja de El Dorado, tot i que si es sol·licita prèviament, el servei també podrà oferir-se en d'altres platges. Aquest servei també continuarà fent-se a les platges del Regueral i Vilafortuny.

Sistema de gestió d'informació online

Per altra banda, una altra de les novetats que enguany ofereix l'empresa Sport&Salvament, serà un sistema de gestió online de tota la informació que es produeixi a les platges. Un dels responsables de l'àrea d'operacions de l'empresa –Pablo Martín– va explicar alguns detalls d'aquest sistema que permetrà recollir totes les incidències que es produeixin a les platges, així com totes les característiques de cada dia com: l'estat de l'aigua, la temperatura, l'afluència de gent, la direcció del vent, la situació dels accessos, els possibles riscos potencials, etc. Aquesta informació es farà en totes les platges i s'anirà introduint durant tot el dia. En total es faran quatre registres, que permetran fer un seguiment exhaustiu de l'estat del litoral cambrilenc.

Sobre aquesta qüestió, Pablo Martín va detallar que aquest nou sistema de gestió permetrà millorar els serveis i innovar en recursos, així com conèixer la percepció que en tenen els usuaris i les possibles queixes o problemes que se'n puguin derivar del dia a dia a les platges. A més, el sistema online permet també una gestió ràpida i eficient de tot el volum d'informació que es generi al llarg de tota la temporada.

Oferir un nivell d'excel·lència

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va destacar que les platges de Cambrils són l'element més important de l'oferta turística, i per tant, s'han d'oferir amb un nivell d'excel·lència.

Benaiges va destacar la bona feina realitzada per Sport&Salvament i va destacar la seva trajectòria de l'any passat, que permet anar millorant el servei de cara a l'usuari i ser molt més efectius. L'alcalde va recordar també que enguany es continuarà treballant intensament per millorar el servei de platges, així com incidir encara més en la informació mediambiental i la utilització racional dels recursos, com per exemple l'ús de l'aigua a les platges. També va explicar que es treballarà de manera molt curosa en la neteja, la cura i el manteniment "d'una estructura el més amable possible. Volem evitar les molèsties mínimes en els nostres usuaris i banyistes, i que es trobin en les platges de Cambrils l'excel·lència dels serveis".

Comenta aquest article