Informació general

Es presenten els nous cursos de l'Escola Taller que actuaran sobre diferents equipaments educatius i socials

Per Berta Ruiz



Mònica Arévalo, Salvador Matas i Gerard Martí, ahir en la roda de premsa de presentació
Des de la regidoria d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació es van presentar ahir en roda de premsa, els nous cursos de l'Escola Taller IV. Aquesta presentació va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–, el director del Museu d'Història de Cambrils i Mònica Arévalo, del departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació.

Enguany, i tal i com ja va informar Revista Cambrils Diari Digital en l'edició del 29 d'abril, la regidoria va sol·licitar al Servei d'Ocupació de Catalunya una subvenció de 600.325'92 euros per tirar en marxa una sèrie de projectes dins de l'Escola Taller. Recordem que aquesta subvenció està cofinançada pels fons estructurals de la Unió Europea –Fons Social Europeu– i pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

Tallers de pintura, jardineria i mestre d'aixa

Els cursos d'aquest nou projecte van dirigits a nois i noies d'entre els 16 i els 24 anys, que estiguin en situació d'atur. Concretament, es faran tres tallers: un de pintura, l'altre de jardineria i, la novetat d'enguany: el taller de mestre d'aixa.
Els tallers de l'Escola Taller tindran com a objectes d'actuació el manteniment i rehabilitació d'alguns equipaments socials i educatius del municipi, com el CEIP Joan Ardèvol, el CEIP Marinada, el CEIP Cambrils o el Centre Cultural i Ocupacional. També es realitzaran treballs de millora d'elements de la zona del Port, com la Torre del Port, i d'altres objectes del mobiliari urbà com bancs papereres, jocs infantils, baranes, fanals, etcètera.

També es duran a terme tasques de manteniment i conservació dels espais verds i instal·lacions de reg del barri del Molí de la Torre que contenen la zona verda annexa al barranc del Regueral; la zona verda, l'arbrat i els escocells dels carrers de Francesc Català i Roca, carrer de Joan Bardina, carrer d'Artur Martorell i el carrer de la Muntanya de la Mola.

La novetat més important però, serà la reparació, el manteniment, la millora i la reconstrucció de les embarcacions tradicionals del municipi com la "Marinera", la "Lucentum II" i la "Cala Crancs", dins del taller de mestre d'aixa.

El curs s'iniciarà el proper 16 de juny, i tothom que estigui interessat es pot adreçar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o al departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació.

Comenta aquest article