Esports

L'equip Suzuki Motos Badia Cambrils participarà en les 24 Hores de resistència de motociclisme al Circuit de Catalunya

Per Berta Ruiz

D'esquerra a dreta: Rafel Montaner, Enric Badia i David Curto, amb la moto amb la què participaran en la cursa

L'equip Suzuki Motos Badia Cambrils participarà el primer cap de setmana del mes de juliol en les 24 Hores de Resistència de Motociclisme que es disputarà al Circuit de Catalunya de Montmeló.

L'equip cambrilenc encapçalat per Enric Badia –propietari de l'equip– estarà format per un total de 4 pilots, 15 mecànics i un important grup de treball que també participaran en el muntatge de tot l'equip, és a dir, des de fisioterapeutes, cuiners i altres ajudants.

Els quatre pilots de l'equip cambrilenc són el valencià Àlex Hervàs –que és el pilot que més vegades ha guanyat aquesta competició–, el madrileny Óscar Pena –pilot provador i periodista de la revista Motociclismo–, el reusenc Xavier Lara, que també compta amb una àmplia experiència en campionats de motociclisme de resistència i el cambrilenc Enric Badia. L'equip de mecànics estarà encapçalat pels cambrilencs Rafel Montaner i David Curto –cap d'equip– dels tallers Badia de Cambrils.

24 hores de resistència
 
Enric Badia ha avançat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquesta competició, així com les característiques de la moto que portarà l'equip cambrilenc. La cursa de resistència dura un total de 24 hores, i hi haurà quatre pilots que faran relleus a cada hora. A banda, segons explica Enric Badia "cada dos hores es canviaran els neumàtics i a cada hora també es posarà benzina a la moto, 'tipus la Fórmula1 que es veu per televisió'". En l'edició d'enguany hi participaran un total de 75 motos, i l'equip que completi més voltes durant les 24 hores de competició serà el guanyador.

Cal destacar també que l'equip és íntegrament de Cambrils, "ja que la moto està feta i posada a punt aquí", segons explica Badia. De fet, l'any passat l'equip cambrilenc també va competir però ho va fer amb una altra marca de motos: amb Benelli. Aleshores la moto va ser portada des d'Itàlia, enguany però, l'equip es va plantejar fer la posada a punt al mateix taller cambrilenc.
En l'edició de l'any passat, l'equip anava força bé abans de trencar, ja que estava col·locat en la 13a posició de la classificació general, però a falta de quatre hores per finalitzar la cursa, l'equip es va haver de retirar.

La moto de l'equip Suzuki Motos Badia Cambrils és una moto marca Suzuki model 2007 amb 193 cavalls, i és una de les motos que darrerament està donant més bons resultats en resistència, una de les millors del mercat, segons explica Enric Badia. L'equip cambrilenc competirà en la categoria de superstock –que són motos completament de sèrie– i les perspectives són molt ambicioses, ja que l'objectiu és quedar entre els tres primers classificats.

Per altra banda, cal destacar que es farà la presentació oficial de l'equip per a la Fira.

Comenta aquest article