Informació general

"L'autosostenibilitat" és el principal objectiu dels projectes de la fundació "El Sueño de la Campana" a Nicaragua

Per Anna Fargas



Moment de la xerrada que els membres de la fundació "El Sueño  de la Campana" van oferir ahir a Vilafortuny
La fundació "El Sueño de la Campana" va realitzar una sessió informativa, sobre el projecte de cooperació que s'està duent a terme a San Ramon, Nicaragua, ahir al vespre al Centre Cívic de Vilafortuny. La sessió va comptar amb la presència de Samari González García, directora de la fundació "El Sueño de la Campana" a Nicaragua, la qual ha estat un mes a Cambrils per observar com treballa la fundació des d'aquí.

"El Sueño de la Campana" és una entitat d'ajuda al desenvolupament sostenible a Nicaragua, i fa gairebé 5 anys que està treballant en la zona de San Ramon. En la sessió informativa d'ahir, el que es va pretendre des de l'associació va ser informar sobre el conjunt de projectes que es realitzen a la zona i destacar les dues aportacions que ha realitzat l'Ajuntament de Cambrils.

Fernando Bermejo, president de la fundació "El Sueño de la Campana" va explicar que els dos projectes en els que ha intervingut l'Ajuntament de Cambrils, ha estat l'equipament d'un Centre Cultural i Educatiu, juntament amb la col·laboració de la Casa Amèrica Catalunya, i també ha donat suport per aconseguir el manteniment sostenible en el museu indígena de Chagüitillo, localitat propera a San Ramon.

Aconseguir "l'autosostenibilitat"

Samari González va comentar que el principal objectiu de la fundació és "generar llocs de treball a les persones de San Ramon amb escassos recursos i donar suport a la cultura i l'educació en el nostre municipi, la nostra finalitat és aconseguir l'autosostenibilitat".

En la comunitat de San Ramon la fundació ha generat 32 llocs de treball, 14 de fixes i la resta temporals, el primer projecte que es va realitzar i que actualment actua com a principal motor per generar nous projectes és l'alberg on treballen un grup de 10 persones. Samari González es va mostrar satisfeta al comentar que "no depenem d'un salari d'un projecte d'Espanya, el nostre salari surt del nostre treball". De la mateixa manera el Centre Cultural i Educatiu, en el que Cambrils hi va aportar part de l'equipament, també té l'objectiu de ser autosostenible, González explicava que "el centre es lloga i s'hi fan activitats per tal que es puguin tenir uns ingressos amb els que es puguin pagar els salaris de les 6 persones que hi ha treballant".

Tot i que el principal objectiu del projecte és aconseguir "l'autosostenibilitat", Samari González va afirmar que "crec que sense la fundació d'aquí, allí no existiriem, ells ens han donat les primeres eines, i amb aquestes eines nosaltres em d'aconseguir fer-ho funcionar, que tingui un resultat, per mi ha estat molt important estar a Cambrils veient l'altre part de la fundació".

Comenta aquest article