Informació general

Els veïns dels barris de l'Eixample Platja, Pallissa, Parellada i Barri Antic decidiran si volen zones blaves

Per Lluís Rovira i Barenys

Operaris pintant un tram de zona blava al passeig d'Albert, ahir a la tarda

L'alcalde, Robert Benaiges, s'ha ratificat, aquest matí, en les declaracions que va fer aquest passat dilluns a Revista Cambrils Diari Digital en el sentit de que si un gruix important de veïns no vol les zones blaves no es posaran. Aquesta mesura afecta als barris de l'Eixample Platja, la Pallissa, la Parellada i el Barri Antic ja que l'ampliació de les zones blaves al barri del Port i la instal·lació de zones blaves al barri del Regueral ja s'ha fet.
Ahir, a més, es va començar a pintar la zona blava al passeig d'Albert tot i que només es va fer el tram sud, al costat de la benzinera.

Ara el poso, ara el trec

Pel que fa a la zona blava del barri de la Pallissa i la Parellada, aquests darrers dies s'han viscut unes situacions desconcertants. La setmana passada van aparèixer les tanques de la Policia Local avisant que el dilluns 19 de maig es començaria a pintar. El divendres 16 de maig, però, les tanques es van retirar. Dies després, el dimarts dia 20, la policia va tornar a col·locar les tanques als carrers de Pere III i Jacint Verdaguer anunciant que el dijous dia 22, és a dir avui, es començaria a pintar. I ahir a mig matí, les tanques anunciadores de la pintada de zones blaves, acompanyades de cartells penjats als fanals, van aparèixer al tram sud de l'avinguda de la Independència i a la plaça de Carles Roig. El termini anunciat també era per avui a partir de les 2 del migdia. Però aquest matí la Policia Local ha retirat les tanques i els cartells penjats i, segons ha dit l'alcalde a Revista Cambrils Diari Digital, no es pintaran les zones blaves fins que no es conegui l'opinió majoritària dels veïns.
Ahir al vespre hi va haver una petita concentració de veïns i comerciants a la plaça de Carles Roig que van acordar ser presents a l'assemblea de veïns de l'Eixample Platja que se celebrarà al cinema Rambla aquest vespre.

Pendent de la decisió dels veïns

Avui, a 2/4 de 9 del vespre, se celebra l'assemblea de veïns al cinema Rambla amb el tema de les zones blaves damunt la taula. En un principi es tractava d'una assemblea del barri però ahir mateix es podien veure cartells de l'assemblea penjats a la plaça de Carles Roig. A mitja tarda, la Policia Local retirava aquests cartells.
L'Ajuntament es va comprometre, davant el president de l'associació de veïns de l'Eixample Platja, a esperar el que es decidís en aquesta assemblea per prendre una decisió. En tot cas, Benaiges ha recordat de nou que no vol cap enfrontament amb els veïns i que si no volen la zona blava no es posarà.
A banda, l'ajuntament estarà pendent de la resposta dels altres barris afectats abans de pintar de blau.

L'alcalde reconeix que l'Ajuntament ha obrat "amb una certa precipitació però no passa res. Quan l'acord amb els interlocutors sigui majoritari ja es posaran. Si ho vam tirar endavant era perquè semblava que teníem el vistiplau de la gent. Els comerciants, majoritàriament, diuen que sí mentre que els veïns diuen que no".

Pàrquing al terme de Vinyols

A banda, l'Ajuntament tirarà endavant el condicionament dels aparcaments alternatius que ha projectat dins d'aquest pla de zones blaves. Els aparcaments, tal com ja vam informar en l'edició del passat dilluns, s'ubicaran en solars repartits en diferents zones de Cambrils.
A banda dels que es van fer públics, l'alcalde ha manifestat que la propera setmana se signarà un acord amb l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs per a condicionar com aparcament temporal els terrenys destinats a equipaments que es troben a la zona de la Fontcoberta del municipi veí, darrera mateix de l'edifici consistorial de Cambrils.

Comenta aquest article