Informació general

La 51a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils escalfa motors amb la presentació de l'àmplia programació d'actes

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Robert Benaiges, Oliver Klein i Jordi Savall, ahir en la roda de premsa de presentació
La 51a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils comença a escalfar motors, i ahir es va presentar en roda de premsa l'àmplia programació d'actes que es duran a terme durant els dies de la Fira –30, 31 de maig i 1 de juny–, així com els actes paral·lels que s'aniran realitzant entorn a aquesta nova edició.

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura, Patrimoni, Esports i Lleure –Joan Recasens–, el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– i el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall– van ser els encarregats ahir d'avançar els principals actes festius, lúdics, culturals i esportius que s'hi realitzaran enguany a la Fira.

En primer lloc, l'alcalde de Cambrils va destacar la consolidació de la Fira, que any rere any es converteix en un destacat aparador de l'activitat econòmica i comercial de Cambrils, sent una referència arreu del territori, que cada any creix en nombre d'expositors i estands i creix en nombre de visitants.

El regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– va apuntar alguns detalls de l'edició d'enguany, una edició que comptarà amb més estands que mai i amb molta més presència comercial cambrilenca. De fet, la Fira Multisectorial 2008 comptarà amb una superfície total de 36.000 metres quadrats i més de 200 estands i expositors. Tot i el handicap de les obres dels carrers del Barri Antic –especialment a la zona del passeig d’Albert que no podrà ser ocupada per cap dels estands– Klein afirma que la Fira “no es distorsionarà gaire”, ja que els estands es disposaran al llarg de la calçada que toca al passeig i s’arribarà fins a gairebé l’Estadi Municipal de Futbol. A més, les terrasses i bars que toquen al passeig, podran disposar de l’espai del passeig per instal·lar les seves terrasses. Pel que fa al Mercat Medieval, enguany i degut a les obres d’alguns dels carrers de la zona, aquest es veurà reduït en relació a l’edició de l’any passat. El mercat medieval estarà instal·lat a la plaça d'Espanya, carrer dels Immolats del Setge i al carrer de Gimbernat.

Ampli ventall d'activitats lúdiques, esportives i culturals

Per la seva banda, el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall– va avançar alguns dels actes de caire més festiu i tradicional, com el Pregó de la Fira que es farà aquest mateix diumenge a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran –a càrrec de Margarita Mauri– així com l'elecció de la Pubilla i l'Hereu 2008.

També cal destacar el Concert Jove de la Fira d'enguany, que es farà el dia 30 de maig al Palau Municipal d'Esports i comptarà amb l'actuació dels Mojinos Escozíos i Buhos. L'entrada al concert serà gratuïta.

Finalment, el regidor de Cultura –Joan Recasens– també va voler destacar els principals actes culturals que s'aniran fent al llarg d'aquestes setmanes entorn als dies de la Fira d'enguany. Entre els nombrosos actes programats hi destaca el Cicle inaugural Cripta de l'Ermita amb un concert líric, aquest diumenge 25 de maig a les 20.30 hores. El dijous 29 de maig es farà la representació teatral "El Segrest d'S.M." del grup de teatre cambrilenc La Teca. En el marc de la Fira també hi destaquen les tres exposicions que diferents entitats de Cambrils realitzaran, com l'exposició del taller de pintura i dibuix del Casal Municipal de la Gent Gran –que va inaugurar-se ahir al vespre a l'Espai El Pati–, l'exposició de les Jornades Culturals de l'Associació de Dones Amunt –que es farà el proper dimecres a la sala Àmbits– o l'exposició dels Artistes de Cambrils que tindrà lloc el proper dijous 29 de maig a la sala Àgora.

Comenta aquest article