Informació general

S'inaugura la primera edició de la Fira Marítima de la Costa Daurada organitzada per Cambrils i Salou

Per Berta Ruiz

La comitiva va recórrer els diferents estands de la Fira Marítima, instal·lada davant del port de Cambrils

La I Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada per Cambrils i Salou, va inaugurar-se ahir a la tarda amb la presència del Secretari per la Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya –Manel Nadal–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, l'alcalde de Salou –Antoni Banyeres–, així com una àmplia representació d'ambdós municipis.

Tota la comitiva va passejar pels diferents estands i expositors i van poder saludar a les 28 empreses repartides entre una trentena d'estands. D'entre aquestes cal destacar la presència de set empreses que ofereixen una mostra flotant i en sec de diferents models de vaixells.

El Secretari per la Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya –Manel Nadal– va destacar la iniciativa "de dos municipis com Cambrils i Salou que ajunten dues fires per fer-ne una de més dimensió. La dimensió necessària d'un punt del Camp de Tarragona –com Salou i Cambrils– com a punt neuràlgic del territori. És una iniciativa que ha de permetre donar a conèixer la tradició marinera d'aquestes poblacions, dinamitzar la seva vida comercial lligada al mar, impulsar el turisme nàutic, impulsar l'activitat pesquera, la gastronomia i tot el que va lligat al mar. Crec que més de 20 estands és una mostra del dinamisme d'aquest territori i que aquesta fira està destinada a anar-se multiplicar-se".

Per la seva banda, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també es va mostrar molt satisfet de la posada en marxa d'aquesta fira conjunt, que de moment, "compleix amb els objectes marcats inicialment, ja que es tenen els estands que s'havien previst, i hem aconseguit crear una fira que ha de ser un referent en la Costa Daurada en temes d'activitat nàutica. Unir els dos municipis per organitzar esdeveniments d'aquestes característiques és molt positiu perquè rendibilitzem molt bé els esforços i anem molt més lluny del que podríem fer de manera individual".
Finalment, l'alcalde de Salou –Antoni Banyeres– també va voler afegir que aquesta s'inicia amb unes primeres impressions "molt esperançadores, perquè és la primera vegada que ho fem en conjunt. Cambrils i Salou iniciem el camí d'una fira conjunta i de fet, enguany ja es tradueix en un nombre més gran d'expositors".

Gran nombre d'activitats paral·leles


Algunes de les activitats que es duran a terme a Cambrils serà la cantada d'havaneres prop de les escales reials del Port el dissabte al vespre; el tast de Cuina Marinera el diumenge al matí i la primera Regata Fira Marítima els dies 24 i 25 de maig. A més de diverses activitats de caire més esportiu com sortides en caiacs, batejos de submarinisme, de windsurf, motos d'aigua o excursions amb veler.

L'associació Arjau també organitzarà una serie d'activitats de divulgació del món mariner com el taller "Com armar una vela llatina" o una demostració de navegació tradicional de vela llatina. I Vent d'estrop realitzarà sortides de llaguts durant diversos dies de la fira.

Comenta aquest article