Informació general

Els Mercats Municipals de Cambrils s'adhereixen al programa "Voluntariat per la llengua"

Per Redacció

 
 
 A dalt, els comerciants del Mercat de la Vila. A sota, els comerciants del Mercat de la Platja
Aquest mes de maig sis parades del Mercat de la Vila –Confraria de Pescadors de Cambrils, Carnisseria Xarcuteria Elisa, Carnisseria Blasco, Ca l’Espolet, Polleria Rabasó i Pesca Salada i Embotit Ibèric Carbel SCP– i quatre del nou Mercat de la Platja –Pesca Salada Mar de Salats, Fruites i Verdures Josep Lluís Orduña, Carnisseria Xarcuteria Ferran i Confraria de Pescadors de Cambrils– s’han afegit al programa “Voluntariat per la llengua”, juntament amb el Restaurant Eva de Cambrils.

Tots els comerços i restaurants que donen suport a la campanya s’han compromès a atendre els aprenents i les aprenentes del programa en català, encara que el parlin amb dificultat, a fi de facilitar-los la conversa en aquesta llengua. Aquests establiments s’identifiquen amb un adhesiu que col·loquen en un lloc visible perquè les parelles lingüístiques els puguin reconèixer fàcilment.

59 establiments al "Voluntariat per la llengua"

Amb aquestes noves incorporacions, a Cambrils ja hi ha 59 establiments que reforcen el “Voluntariat per la llengua”, que es completen amb els 92 adherits de Reus i els 11 del Priorat. El CNL lliura la llista actualitzada de tots aquests establiments als participants de cada edició del programa al Baix Camp i al Priorat.

“Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

En la primera etapa del programa (2003-2006) es van fer gairebé 14.500 parelles. L’any passat es van constituir 6.304 parelles a tot Catalunya, de les quals 172 es van fer al Baix Camp.

Comenta aquest article