Informació general

Revista Cambrils Audiovisuals presenta el documental “Cambrils. Paisatges urbans”, una descripció del creixement urbanístic de Cambrils

Per Redacció



Caràtula del DVD "Cambrils. Paisatges urbans" elaborat per Revista Cambrils Audiovisuals
“Cambrils. Paisatges urbans”, aquest és el títol del documental que ha elaborat Revista Cambrils Audiovisuals i que es repartirà a tots els subscriptors de Revista Cambrils el proper mes de juliol. Abans, però, s’ha programat una projecció pública d’aquest treball audiovisual que es podrà veure el proper dilluns 26 de maig al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, al carrer Sant Plàcid.

Transformació urbanística dels darrers 50 anys

El documental descriu la transformació espectacular que s'ha produït en els darrers 50 anys a Cambrils, realitzant entrevistes a tres persones que analitzen aquest creixement, l’arquitecte i redactor del POUM, Albert de Pablo, l’arquitecte municipal Jesús Coll i el doctor en Geografia, Medi ambient i Ordenació del territori, Salvador Anton.

Un dels atractius d’aquest treball és la combinació d’imatges actuals del municipi amb imatges enregistrades els anys 60 i 70 del segle XX, just quan arrencava i s’accelerava el creixement urbanístic i demogràfic de Cambrils, impulsat principalment pel fenomen del turisme. Així s’inclouen imatges dels documentals “Cambrils, tipismo y belleza del Mediterráneo”, de la dècada de 1960 o “Hasta pronto Cambrils”, de l’any 1973. També s’inclouen pel·lícules realitzades per cineastes locals com Lluís Domingo o Joan Baptista Ferrando.

El documental ha estat coordinat per Marcel Blàzquez, amb la col·laboració al guió de Manel Tarés, l’edició ha anat a càrrec d’Anna Fargas i la música original ha estat composta per Àlex Galera. Aquest treball ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Cambrils, de la mà del regidor Joan Recasens quan dirigia la regidoria d’Urbanisme la passada legislatura, que es quan es va iniciar el projecte d’aquest documental.

Comenta aquest article