Informació general

La FECAM lliura els premis Èxit 2008 en una Nit de l'Empresari que reuneix 150 persones

Per Lluís Rovira i Barenys

 
 
 A dalt, l'alcalde i el vicepresident de la Fecam amb els guardonats d'enguany amb els premis Èxit. A sota, un moment de l'actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries
La Federació d’Empresaris de Cambrils (FECAM) va celebrar el passat divendres 23 de maig la Nit de l’Empresari 2008 (NEC 2008) en el marc de la qual va lliurar els premis Èxit. En l’edició d’enguany, els premis Èxit han recaigut en la Coral Verge del Camí, pels seus 40 anys d’història, així com per la trajectòria en actuacions nacionals, estatals i internacional i pel fet de dur el nom de la població arreu amb la cultura; l’empresa cambrilenca Verdcamp Fruits, al capdavant de la qual hi ha la família Barrabeig, va ser un altre dels premis Èxit. Verdcamp Fruits es dedica al cultiu hortofrutícola, compta actualment amb 160 hectàrees de conreu i exporta el 80% de la seva producció total  –d’unes 11 a 12 mil tones l’any- a països com França, Portugal, Alemanya, Holanda o Itàlia.
Finalment, el poble de l’Aragó, va ser el tercer dels premis Èxit. En aquest cas el guardó es va lliurar pels llaços establerts durant més de 50 anys amb aquesta comunitat, sent un dels “clients” turístics més importants i tradicionals a Cambrils i havent-se convertit en un dels col·lectius amb més segones residències a la població.

Reconeixement especial

Igualment, la FECAM va voler reconèixer, a títol pòstum, la tasca de Josep M. Domingo Pallejà, al capdavant d’Àrids i Excavacions Domingo, per la seva tasca empresarial i per contribuir al creixement del municipi. El president de l’Associació Local d’Empresaris de la Construcció, José Osuna, va lliurar una placa commemorativa a la seva esposa, Mònica Cidancho.

Nit festiva

La NEC 2008 es va celebrar a l'hotel Mas Gallau i va comptar amb l'assistència d'unes 150 persones lligades al teixit empresarial de Cambrils. El primer acte va consistir en el lliurament dels premis Èxit i del reconeixement especial. Per part de la Coral Verge del Camí va recollir el premi el seu president, Fernando Sarasa i el va lliurar el vicepresident de la FECAM, Jordi Sancho; per part de Verdcamp Fruits, Josep Barrabeig va recollir el guardó de mans d’Albert Roca, director del programa Pime de secretaria d’Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Finalment, Antonio Llano, gerent de Turismo de Aragón, va rebre en nom del poble aragonès el premi Èxit de mans de l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

Després del lliurament de plaques i en el moment de servir-se els postres, els empresaris reunits en la NEC 2008 van poder gaudir de l’actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Dimissió del president de la Fecam

Tomàs Arcos va presentar la seva dimissió com a president de la FECAM dos dies abans de la festa i ja no va ser present a la Nit de l'Empresari. Jordi Sancho, vicepresident de l'entitat, va presidir l'acte en nom de la FECAM. Els motius d'aquesta dimissió sobtada no s'han fet públics. La FECAM celebrarà una assemblea, aquest proper mes de juny, en la que s'elegirà nou president.

Comenta aquest article