L'escriptor Andreu Sotorra intercanvia impressions amb els lectors infantils i juvenils de la Biblioteca
L'escriptor Andreu Sotorra, en un moment de la trobada amb els joves lectors de la Biblioteca Municipal |
L'escriptor reusenc Andreu Sotorra va ser el passat divendres a la tarda a la Biblioteca Municipal per participar en una trobada amb els integrants dels clubs de lectura infantil i juvenil, per tal de comentar i respondre a les inquietuds dels seus lectors vers les dues obres llegides com: "Kor de parallamps" i "Les dentz del Quel", així com d'altres qüestions i dubtes que van anar sorgint durant la tertúlia.
Moments abans d'iniciar-se aquesta trobada, l'escriptor -i també periodista, crític literari i radiofònic- va voler atendre a Revista Cambrils Diari Digital i va mostrar les seves inquietuds amb l'organització d'aquestes trobades entre l'escriptor i els seus lectors. Andreu Sotorra va comentar que és importants per als autors, però també per als lectors -especialment els més joves- poder compartir aquest tipus de trobades, ja que "acostuma a ser molt positiu i a còpia dels anys que ho estic fent, cada vegada hi ha més bon treball a les biblioteques i centres". De fet, Andreu Sotorra va voler explicar l'excel·lent tasca que s'està fent a l'institut de La Mar de la Frau, ja que durant tot el curs han estat treballant una novel·la seva "Silencis de la boca de la mina" però a banda, aquesta lectura s'ha complementat amb un treball de totes les àrees, s'ha involucrat a tot el professorat i fins i tot als pares. A més, properament tancaran aquesta activitat amb un ruta literària per Reus -ciutat per on transcórrer bona part de la història durant els anys 30- i recorreran aquells espais que encara es conserven i aquells que ja no existeixen.
L'escriptor reusenc també va valorar la situació actual del llibre i de la literatura en general, en un món en què els mitjans audiovisuals com internet, la televisió, els videojocs o els CD i DVD, han anat guanyant molt de pes en el dia a dia de la gent. Per Sotorra, "abans el llibre, era el rei de la selva. Nosaltres venim de la cultura del paper, i per això ens sembla que hi ha el perill que el llibre desaparegui, però això no passarà. Totes aquestes criatures són de la generació de la pantalla i per tant, el llibre el coneixen com un element més".