Informació general

Es clou el projecte "Tastet d'oficis", en el què hi han participat una vintena d'alumnes

Per Redacció



Moment de l'entrega dels diplomes als alumnes participants en el projecte
El passat divendres al migdia es va fer l'acte de cloenda del projecte "Tastet d'oficis" dirigit a alumnes de segon cicle d'Educació Secundària Obligatòria amb un alt nivell d'absentisme escolar.

Durant l'acte, que va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació -Salvador Matas- es va fer entrega dels diplomes a tots els alumnes que hi han participat, així com a tots els professionals que hi han participat.

El projecte "Tastet d'oficis" és una iniciativa impulsada des de l'Àrea d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació que, juntament amb la participació dels centres de secundària cambrilencs, han tirat endavant aquest projecte per motivar i implicar a l'alumnat en un procés formatiu que els hi permeti treballar aspectes laborals i personals.

En el projecte hi han participat els centres educatius de l'IES Cambrils i l'IES Ramon Berenguer IV, amb un total de 20 alumnes que han pogut conèixer els diferents "tastets d'oficis". Per això, s'ha comptat amb la col·laboració desinteressada de sis professionals que han ensenyat i han mostrat la seva feina als joves, que han pogut conèixer el quefer diari de la feina de jardiner i electricista, el funcionament de la llar d'infants municipals Maria Dolors Medina, l'IES de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, la Cooperativa Agrícola i també el taller mecànic dels Germans Cabré.

El període d'aquest projecte s'ha allargat des del mes de setembre de 2007 i fins al passat mes de març. Cada divendres de mes, la vintena d'alumnes participants van poder passar pels diferents "tastets" fent cinc sessions de tres hores cadascuna en els diferents oficis, sempre amb l'acompanyament i supervisió dels seus tutors d'institut.

Comenta aquest article