Esports

L’equip Cambrils Grup Les Barques acaba en novena posició al Raid Ribagorçana 2008

Per Redacció

El passat dissabte 24 de maig es va celebrar la tercera edició del Raid Ribagorçana pels voltants de Pont de Suert, organitzat pel Centre Excursionista de Lleida. En aquesta edició, i com a principal novetat es va estrenar en la modalitat Non Stop.

La recepció dels equips es va realitzar al pavelló de Pont de Suert el divendres al vespre, on es va entregar tota la documentació als equips per poder realitzar el raid.

Durant tota la nit, de la mateixa manera que les tres setmanes anteriors, la pluja va fer acte de presència. Aquestes mateixes pluges van obligar a suspendre dues seccions previstes de descens de barrancs pel sorprenent cabal que hi baixava.

I tal i com era de preveure encara va acompanyar als equips a les 6 hores del matí en la primera secció de BTT que els va portar fins al cim de la Cucurulla. La segona secció, que va fer-se a peu, va transcorre pel camí de la Faiada fins al Cap de Faiad. Aquesta secció va començar a marcar les primeres diferències. Per sort el temps es va començar a calmar i es van obrir les primeres clarianes. La tercera secció va coronar amb BTT el poble d'Ericastell i l'ermita de Sant Salvador. Aquí va començar la secció reina del raid: la de l'Alta Muntanya. Aquest trecking va portar als equips fins al cim del Corronco – de 2.543 metres– on encara van trobar petites congestes de neu i, l'avantatge del primer equip encara s'ampliava més. A Durro es van agafar les BTT per baixar pel Camí de l'Aigua i enllaçar amb un tram de la coneguda travessa de la Pedals de Foc que portava els equips fins a Vilaller. De nou, una entretinguda secció a peu amb trams completament a rumb va portar els equips al pavelló de Pont de Suert on van poder aconseguir bonificacions en una prova d'escalada esportiva indoor.

Finalment, i després de més de 5.200 metres de desnivell positiu, l’equip de Cambrils va aconseguir arribar a meta en novena posició.

Comenta aquest article