Informació general

La 3a edició del concert l'Eixample+Jove enceta avui la 30a edició de les Festes del Barri de l'Eixample

Per Redacció

Aquesta mateixa nit es dóna el tret de sortida a la 30a edició de les Festes del Barri de l'Eixample, que tindran lloc del 13 al 23 de juny.

La programació de festes s'enceta a partir de les deu de la nit d'avui amb la 3a edició del concert l'Eixample +Jove, que se celebrarà al passeig de l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer. En aquesta tercera edició es comptarà amb les actuacions dels grups cambrilencs "Toquem Fusta" i "A voces", i el grup de ska reggae palencià "La família Iskariote" i els tarragonins "El Nido del Cuco".

Elecció de les pubilles i hereus del Barri 2008

Aquest diumenge 15 de juny a partir de les 19 hores de la tarda tindrà lloc el tradicional pregó de festes, que enguany anirà a càrrec de Núria Nolla Benavent –veïna del barri– i llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i tècnica de l'Administració a l'Ajuntament de Cambrils des de 1980.
Tot seguit es procedirà a l'acte d'elecció de les pubilles i l'hereu del Barri d'aquestes festes i a continuació el grup "Veus de Reus" oferiran la tradicional cantada d'havaneres, que anirà acompanyada del típic rom cremat amb fruits secs, que se servirà a la mitja part de l'actuació.

Tradició i festa

El divendres 20 de juny seguiran els actes, que encetaran el cap de setmana més festiu de les Festes del Barri de l'Eixample. A la una del migdia s'encendrà una sonora tronada que marcarà l'inici oficial de les festes. A la tarda, a partir de les 18.30 hores, a l'avinguda Josep Vidal i Barraquer tindrà lloc l'actuació dels alumnes de l'Escola Municipal de Música com a acte de cloenda del curs 2007-2008. El mateix divendres a la nit, s'oferirà una sessió de cinema al carrer.

Dissabte següent, el dia 21 de juny, s'iniciarà el dia amb l'encesa d'una sonora traca que marcarà l'inici de la tradicional cercavila cap al santuari de la Mare de Déu del Camí per fer l'ofrena dels tortells. Cap a dos quarts d'onze del matí, tota la comitiva de veïns marxaran cap a l'Ermita, acompanyada per la colla gegantera Tota l'Endenga que obriran el pas, mentre que la xaranga Suc d'Anguila seran els encarregats de tancar la desfilada. A les onze del matí se celebrarà la Missa i a la sortida es farà una ballada de gegants i nanos.
De tornada a la rambla, la xaranga Suc d'Anguila oferirà un repertori de música variada i es farà la rifa d'un tortell gegant entre els socis del barri. Els socis del barri també podran degustar un aperitiu amb vermut i patates.

A les 17 hores de la tarda, el parc infantil serà gratuït per a tota la canalla, i a les 20 hores es farà el concert amb l'orquestra La Dama Orquestra. A partir de les onze de la nit, el pub l'Espantall acollirà una nova nit dels Basic's, amb les actuacions del grup cambrilenc Melancomia i Devolución Zero, de Vila-seca. També a les onze de la nit, tindrà lloc l'actuació del grup de ball country No Potser i tot seguit, a la mitja nit, s'iniciarà el tradicional ball del barri amb l'orquestra La Dama Orquestra.

Esmorzar popular i 27a Marxa cicloturista popular

El diumenge 22 de juny s'iniciarà amb el tradicional esmorzar popular per als socis del barri i també per als participants en la 27a Marxa cicloturista, organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils. Per l'esmorzar es podrà triar entre xocolata calenta i coca o pa amb sardines a la brasa.

Per altra banda, cap a les deu del matí s'iniciarà el XXè Trofeu d'escacs, organitzat per la Unió d'Escacs de Cambrils i a dos quarts d'onze es donarà la sortida, des de la rambla, de la 27a Marxa popular cicloturista. El recorregut es farà pels carrers de Cambrils, i a la marxa podran participar-hi tots els aficionats a la bicicleta, sense cap limitació.

Al migdia, els amics de la Sardana de Cambrils celebraran el dia universal de la sardana amb una ballada al passeig. A les sis de la tarda, també hi haurà un festival infantil al passeig amb la companyia d'animació infantil la mascarada. Finalment, a dos quarts de vuit del vespre, el Palau Municipal d'Esports acollirà l'acte d'homenatge al soci amb la presentació de l'espectacle, "Le cirque de l'alegria".

El dilluns 23 de juny, se celebrarà la tradicional revetlla de Sant Joan, amb l'orquestra Europa.

Comenta aquest article