Informació general

Mont-roig del Camp celebra la I Festa de l'Arbre i ret un reconeixement a tots els col·laboradors que van prestar ajuda en l'incendi de l'any passat

Per Redacció

Durant la Festa de l'Arbre, grups d'escolars i ciutadans van poder plantar un miler d'arbres a la zona afectada per l'incendi de l'any passat

La regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp va organitzar ahir la I Festa de l'Arbre, en la què hi van participar totes les entitats i organismes que van col·laborar durant l'incendi de juliol de 2007, així com les famílies acollidores que van prestar la seva ajuda.

A l'acte hi van assistir el delegat del Govern a Tarragona –Xavier Sabaté–, la directora general del Medi Ambient –Maria Núria Buenaventura–, el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient de Tarragona –Josep Lluís Pau–, la diputada de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona –Misericòrdia Montlleó–, l'alcalde de Mont-roig del Camp –Fran Morancho– i regidors de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

La festa es va dur a terme a l'Estany Gelat, una de les zones més afectades pel devastador incendi del 4 de juliol, que va cremar 390 hectàrees del municipi. Pel matí, prop de 1.200 alumnes d'escoles i llars d'infants de Mont-roig i Miami Platja van participar en les activitats programades com contacontes per als més petits, explicacions sobre la flora i la fauna de la zona, activitats de contacte amb la natura, una excursió per la zona de l'Estany Gelat, un taller sobre incendis fet amb els Bombers i activitats esportives, organitzades per l'Àrea Municipal d'Esports de l'Ajuntament de Mont-roig. Tots els grups escolars també van plantar arbres com el pi blanc. La festa va continuar per la tarda, durant la qual molts ciutadans també van poder anar a plantar el seu arbre. Es calcula que es van plantar un miler d'arbres.

Un dels principals objectius d'aquesta I Festa de l'Arbre és aconseguir una restauració paisatgística del Barranc de l'Estany Gelat, un espai d'alt valor ambiental que es troba connectat amb una zona humida protegida, sobre la qual el Ministeri de Medi Ambient també preveu fer una actuació per restaurar-la.

Gairebé un any després de l'incendi, l'Ajuntament de Mont-roig ha netejat un 50% del total de les zones públiques afectades per l'incendi –la neteja de les lleres públiques–, amb la col·laboració i ajuts de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Reconeixement a les entitats que van col·laborar durant l'incendi de l'any passat

Durant la celebració d'aquesta I Festa de l'Arbre, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp també ha volgut fer un reconeixement a totes les administracions, entitats i col·laboradors que van prestar ajudar durant l'incendi que va produir-se el 4 de juliol de l'any passat. D'entre el llistat de col·laboradors que van rebre un diploma de reconeixement hi ha l'Ajuntament de Cambrils, el Parc de Bombers de Cambrils i la Policia Local de Cambrils, i també l'Associació hotelera Salou - Cambrils - La Pineda, entre molts d'altres.

Comenta aquest article