Recull

Calamarsons farcits






Isabel Rodríguez
Ingredients (Per a 4 persones)
• calamarsons de 15 o 20 cm.
• botifarra crua
• tomàquet
• ceba
• alls i julivert
• pinyons
• ou
• vi blanc
• oli, sal i farina
• safrà i un carquinyoli


Preparació
Es netegen bé els calamarsons. Es piquen les ales i les potes, amb unes dents d’all i un brotet de julivert, i es barregen amb la botifarra, sense pell. Es passa una mica per la paella amb un raiget d’oli i un pessic de sal. Quan estigui ofegat, es posa en un plat i s’hi barreja un ou i una mica de farina. Amb aquest farciment s’omplen els calamars, que es tanquen clavant-hi un escuradents.

En una cassola amb una mica d’oli i un pessic de sal, s’hi fregeix una mica de ceba picada. Quan sigui rossa, es baixa el foc al mínim, s’hi tira una mica de tomàquet ratllat, un raiget de vi blanc i s’hi posen els calamars. Es tapa la cassola i es deixa coure bé, tombant els calamars de tant en tant. Mentre couen, es fa una picada amb uns quants alls, uns pinyons, uns brins de safrà i un carquinyoli. Quan és feta, es tira a la cassola i se li dóna una remenada. Es deixa coure bé i se serveix.

Comenta aquest article