Calamarsons farcits
Isabel Rodríguez |
calamarsons de 15 o 20 cm.
botifarra crua
tomàquet
ceba
alls i julivert
pinyons
ou
vi blanc
oli, sal i farina
safrà i un carquinyoli
Preparació
Es netegen bé els calamarsons. Es piquen les ales i les potes, amb unes dents dall i un brotet de julivert, i es barregen amb la botifarra, sense pell. Es passa una mica per la paella amb un raiget doli i un pessic de sal. Quan estigui ofegat, es posa en un plat i shi barreja un ou i una mica de farina. Amb aquest farciment somplen els calamars, que es tanquen clavant-hi un escuradents.
En una cassola amb una mica doli i un pessic de sal, shi fregeix una mica de ceba picada. Quan sigui rossa, es baixa el foc al mínim, shi tira una mica de tomàquet ratllat, un raiget de vi blanc i shi posen els calamars. Es tapa la cassola i es deixa coure bé, tombant els calamars de tant en tant. Mentre couen, es fa una picada amb uns quants alls, uns pinyons, uns brins de safrà i un carquinyoli. Quan és feta, es tira a la cassola i se li dóna una remenada. Es deixa coure bé i se serveix.