La barca d'arrossegament "Marias de Marfil" ja descansa al cementiri de barques de Cambrils
"Marias de Marfil" en el moments abans d'acabar d'enfonsar-se completament al cementiri de barques de Cambrils |
La barca de pesca d'arrossegament "Marias de Marfil" es va enfonsar al cementiri de barques de Cambrils ahir al matí. La barca es va construir a Sant Carles de la Ràpita el 1971 i, segons el seu propietari, les despeses de manteniment i la falta de calafats van fer que finalment es decidís a adquirir una nova barca i poder seguir així amb el negoci familiar. Aquesta nova barca es diu "Marfil tres", està construïda amb fibra de vidre i ha aprofitat els pescants i les portes deflectores de la "Marias de Marfil".
L'enfonsament de la "Marias de Marfil" va ser ràpid i net
El procés per enfonsar la barca es va iniciar dies enrere traient-ne tot el ferro i realitzant dos forats a banda i banda de la carcassa de l'embarcació d'un metre de diàmetre aproximadament i es van tapar amb una fullola fina. Aquests forats són les principals entrades d'aigua a la barca una vegada es destapin al lloc de l'enfonsament.
Ahir a primera hora del matí l'interior de la barca es va omplir amb 13 tones de grava per tal d'afavorir-ne l'enfonsament. Després d'això es va haver d'esperar que l'enginyer del Port de Tarragona, encarregat de fer la revisió i certificar que la barca es pot enfonsar, donés el seu vist i plau. Finalment a les 11:30 hores del matí la "Marias de Marfil" sortia de les drassanes remolcada per la nova barca "Marfil tres" i es dirigia al lloc de dipòsit. Actualment en el cementiri de barques de cambrils hi ha unes 24 barques enfonsades i es troba a 1,2 milles de la costa davant mateix de la urbanització la Dorada i està a una profunditat que oscil·la entre els 27 i els 31 metres.
Finalment, després de realitzar algunes maniobres, es van obrir els forats de l'embarcació i la "Marias de Marfil" es va anar enfonsant de forma molt plana i a un ritme constant, al cap de 20 minuts la barca es fa enfonsar completament.
Els alumnes del curs de Mestre d'aixa van seguir el procés
Fa un mes que s'ha iniciat a l'Escola Taller el curs de Mestre d'aixa de reparació de barques. Els alumnes d'aquest curs van poder assistir ahir, gràcies a la col·laboració del seu propietari, al procés d'enfonsament de la "Marias de Marfil", seguint les explicacions del seu professor, Jordi Piqué, i participant activament en algun dels moments del procés.