Cultura

Comença la 34a edició del Festival Internacional de Música amb un concert inaugural a càrrec de La Grande Chapelle

Per Redacció

Aquest cap de setmana s'inicien les primeres actuacions del 34è Festival Internacional de Música. Avui divendres a la nit es donarà el tret de sortida amb el concert de La Grande Chapelle, a partir de les 22 hores a la Parròquia de Santa Maria.

Concert inaugural d'homenatge al cambrilenc Àngel Recasens

Aquest primer concert serà un homenatge al seu fundador, el cambrilenc Àngel Recasens, en el primer aniversari de la seva mort. La Grande Chapelle, és un conjunt vocal i instrumental de música antiga, centrat en la música sacra i en interpretar noves lectures de les grans obres vocals dels segles XVI i XVII, amb una especial predilecció per la producció espanyola durant l'època del Barroc, i la recuperació del repertori musical hispà. En el concert que oferirà a la Parròquia de Santa Maria, La Grande Chapelle presentarà el Rèquiem de Tomás Luis de Victoria, en el què es reconstrueix l'ofici dels difunts tal i com es feia en els segles XVI i XVII. La cerimònia comprèn la interpretació del primer nocturn de Matines, la Missa de difunts i l'Absolta.

La novetat d'enguany: el Petit Festival

Una de les principals novetats del Festival d'enguany és el Petit Festival. Aquest dissabte 26 de juliol tindrà lloc el primer concert, amb el quartet de gospel "Sixters". El concert es farà al parc del Nou Cambrils, a partir de les 22 hores. Aquest concert i la resta de la programació del Petit Festival seran gratuïts.

Nou concert aquest diumenge a la Cripta de l'Ermita

El diumenge 27 de juliol, es farà el segon concert del festival. Aquest tindrà lloc a la Cripta de l'Ermita i comptarà amb el Trio Kandinsky –Amparo Lacruz, Corrado Bolsi i Emili Brugalla al violoncel, violí i piano–. El Trio Kandinsky oferirà un programa amb J. Brahms, J. Haydn i M. Ravel.

Comenta aquest article