A punt una nova edició de la regata Hobie Fun que comptarà amb la participació d'una vintena de catamarans
Jordi Chaco, Manel Basquens i Jordi Carbonell en la presentació de la regata, ahir, al Club Nàutic de Salou |
Les embarcacions participants són catamarans de diferents dimensions de vela que van des dels 15 als 21 peus i que disposen d'un o de dos tripulants per embarcació a més d'un servei d'assistència per terra. La primera etapa surt d'Amposta i els participants baixen pel riu Ebre i han d'arribar a l'Ampolla on hi ha el fi d'etapa. El segon dia de regata es fa des de l'Ampolla fins a Mont-roig del Camp.
El dia 27 de setembre, les embarcacions sortiran de Mont-roig i arribaran fins a la platja Llarga de Tarragona. La darrera etapa transcorrerà entre Tarragona i Calafell. Cadascuna de les etapes tindrà una durada aproximada d'entre 4 a 6 hores, "depenent del vent que faci", tal com apuntava ahir el coordinador de Costa Daurada Estació Nàutica, Joan Carbonell, en la presentació d'aquesta regata.
Recuperació de l'antiga regata de la Mediterrània
Aquesta regata, recuperada ja l'any passat amb tres dies de competició, vol reviure l'emblemàtica regata de la Mediterrània que es va organitzar durant vuit edicions pel litoral de la Costa Daurada, des de l'any 1984 fins el 1991, i en la que Cambrils hi va tenir un paper protagonista en cadascuna de les edicions celebrades.
L'any passat ja es va fer el primer pas per a la recuperació amb una regata de tres dies que va aplegar 9 embarcacions. Enguany es preveu una participació d'una vintena de catamarans amb regatistes provinents de la demarcació de Tarragona i de Barcelona. Entre els participants n'hi haurà 2 o 3 que han participat a València a la Copa d'Espanya. de cara a properes edicions, es vol assolir el nivell de participació que s'havia arribat als anys 80.
Llaç d'unió entre pobles
La regata es planteja com un llaç d'unió entre els diferents pobles del litoral tarragoní, tal com apuntaven ahir els responsables de Costa Daurada Estació Nàutica, Joan Carbonell i Manel Basquens, que van voler agrair la col·laboració dels ajuntaments implicats en els punts d'arribada i de sortida de les diferents etapes de la regata.
Per la seva part, Jordi Chaco, responsable tècnic de la regata, va explicar que es tracta d'una regata d'orientació i de saber jugar amb el vent que faci. Especialment interessant serà veure l'evolució dels catamarans pel riu Ebre i la seva sortida al mar amb el canvi d'onatge que això suposa. Tal com apuntava Chaco, "és una regata aventura".