Societat

Es roden escenes d’una pel·lícula russa al port de Cambrils

Per Èlia Bellmunt

Dos policies locals de Cambrils van fer d’actors en una escena de la pel·lícula que es va rodar al port
The voyage to Spain és un llargmetratge que la productora WSB Film Company ha enregistrat a la Costa Brava i la Costa Daurada. Cambrils va ser escenari del rodatge de la pel·lícula del 10 al 13 de setembre, dies en què es van fer enregistraments dins la zona del port. El dia 13 de setembre una de les escenes de la pel·lícula es va enregistrar al Mollet del Rec, fet que va generar força expectació, ja que alguns curiosos es van aturar una estona per contemplar el treball que hi ha al darrere d’una pel·lícula. El Patronat de Turisme de Cambrils ha col·laborat amb el operador turístic rus Natalie Tours en el rodatge de la pel·lícula perquè preveu que aquesta acció repercutirà en la promoció de Cambrils.

Trenta-set actors

El llargmetratge The voyage to Spain està dirigit i produït per Maxim Voronkov i és la continuació de la pel·lícula The voyage to Thailand, que s’estrenarà aquesta temporada a la televisió russa. La pel·lícula compta amb la participació de 37 actors. Els actors principals, Ilya Oleynikov i Liubov Polishuk, són ben coneguts a Rússia. També participa en la pel·lícula l’actriu i cantant Lada Denz. Un altre actor de la pel·lícula és Michail Galustyan, conegut per la seva participació en un programa d’humor de la televisió russa. Els altres actors principals de la pel·lícula són Alisa Grebenshikova, Yuri Kuznezov i Michail Vladimirov.

Una pel·lícula russa

The voyage to Spain és una pel·lícula que barreja l’acció i la comèdia. Els protagonistes viatgen a l’Estat espanyol i l’experiència els canvia les seves vides a nivell professional i personal. La pel·lícula s’estrenarà l’abril de 2006 als cinemes de Rússia i es comercialitzarà en format DVD i VHS. Es preveu que l’1 de gener de 2007 la pel·lícula s’emeti en horari de màxima audiència pel primer canal de la televisió russa, que té una audiència de cent vint milions d’espectadors a Rússia, Ucraïna, Kazajstan i Bielorússia. També es preveu emetre la pel·lícula via satèl·lit a d’altres països europeus.

Dos policies locals

El rodatge del dia 13 va comptar amb la col·laboració de dos agents de la Policia Local de Cambrils, que van intervenir com a actors en l’escena. Els agents havien de conduir cadascun d’ells un vehicle al llarg del mollet, fins arribar al vaixell on hi havia la resta de protagonistes de la pel·lícula. Un tercer vehicle, una furgoneta, en la qual viatjava un dels actors de la pel·lícula caracteritzat de policia, també feia el mateix recorregut. A l’arribar al punt on estava atracat el vaixell, els agents i l’actor baixaven dels cotxes i caminaven, passant per darrere de dos cotxes, fins al peu de les escales. Mentre els dos agents es quedaven al peu de les escales, l’actor pujava al vaixell per continuar rodant l’escena.

Reus com a plató

A part de Cambrils, Reus també havia de ser la localització d’altres escenes de la pel·lícula. El rodatge s’havia de dur a terme el 22 de setembre a diferents indrets de la ciutat, entre els quals alguns establiments comercials, però en el darrer moment es va suspendre el rodatge per motius tècnics. La productora havia escollit Reus per rodar-hi les escenes que es desenvolupen en un entorn comercial, tenint en compte la gran concentració d’establiments que hi ha al centre urbà. El Patronat de Turisme de Reus i Comerç Reus havien de col·laborar amb la productora acompanyant i donant suport a l’equip de filmació.

Comenta aquest article