Societat

La xerrada "El bebè emocional" centra els actes de la Setmana Mundial de la Lactància

Per Berta Ruiz

Muntsa Roca i Enrique Blay durant la xerrada d'ahir a la tarda al Centre Cultural

En el marc de la Setmana Mundial de la Lactància i dins del programa d'activitats de l'Escola de Pares i Mares del curs 2008-2009, es va realitzar ahir a la tarda al Centre Cultural una xerrada informativa sota el títol "El bebè emocional (gestació, naixement i criança)" a càrrec d'Enrique Blay –psicòleg del desenvolupament i terapeuta psicoemocional– i Muntsa Roca, monitora de la Lliga de la Llet de Catalunya a Cambrils.

Moments abans d'iniciar-se la xerrada, Muntsa Roca va explicar a Revista Cambrils Diari Digital la situació actual del grup d'alletament matern a Cambrils, que any rere any creix i que cada vegada compta amb més pares i mares que hi participen. De fet, segons va explicar ahir, actualment en el grup de Cambrils es compta amb tres monitores i una quinzena de pares i mares que participen en el grup de criança. Cada mes fan una xerrada al centre Les Basses, tot i que també reben consultes a través de via telefònica, a domicili o a través de la pàgina web http://www.lalligadelallet.org/calcambrils.htm.

"El cervell del bebè està en formació pràcticament des del moment de la concepció"

Per la seva banda, el conferenciant de la xerrada d'ahir a la tarda –Enrique Blay– també va explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls del treball emocional que s'ha de dur a terme amb el bebè, abans del seu naixement i durant la seva criança. Segons Blay, "les arrels de moltes coses que ens afecten d'adults estan en aquestes èpoques. Hem de conèixer de quina forma podem actuar per a que els bebès i els nens tinguin una base des de l'àmbit psicològic. El primer que s'ha de tenir en compte és la part emocional en la criança i l'educació, perquè s'ha d'arribar a la consciència en aquestes èpoques ja que marquen el futur de les persones".
Tal i com va explicar Enrique Blay, està comprovat científicament que, "el cervell està en formació pràcticament des del moment de la concepció, amb la construcció de xarxes neuronals i la formació fisiològica del cervell. S'ha vist que influeix molt l'experiència. L'experiència d'un bebè intrauterí és enorme perquè té moltes capacitats de percepció del que sent i del que pensa la seva mare. Té moltes capacitats auditives de la mare i de tot el seu entorn. Aquestes experiències ja modelen el cervell del bebè i és una base de la conducta futura".

Comenta aquest article