Societat

S'enceta el programa popular del Fòrum del Mar amb el curs "Cuina cinematogràfica. Menjar, beure, estimar... el cinema"

Per Berta Ruiz

Un moment del curs, el passat divendres a la tarda al Centre Cultural

El passat divendres a la tarda al Centre Cultural i Ocupacional es va encetar el programa popular d'activitats del Fòrum del Mar amb el taller "Cuina cinematogràfica. Menjar, beure, estimar... el cinema", a càrrec de Cesca Prats –membre de la Federació Catalana de Cineclubs– i el cuiner Pep Salsetes.

Aquest curs, que tindrà una durada de tres sessions, combina la gastronomia amb el cinema a través de l'observació i el comentari de diferents pel·lícules i l'elaboració i el tast d'aquelles receptes que es presenten en els films projectats. El passat divendres es va obrir el cicle amb la pel·lícula "Un toque de canela", a través del qual els alumnes van poder conèixer una mica millor la cuina greco-turca. La Cesca Prats va ser l'encarregada de posar-hi tots els seus coneixements cinematogràfics, mentre que Pep Salsetes es va encarregar de posar-hi el toc pràctic a través de les receptes culinàries.

Un curs gastronòmic i cinematogràfic que té com arrel la pel·lícula "Babette Gaestebud" ("El festí de Babette"), on la gastronomia esdevé el seu fil conductor, així com en tants d'altres films que configuren un nou gènere al voltant del món de la cuina.

En les dues properes sessions del curs, que tindran lloc els divendres 17 i 24 d'octubre, es tractaran i es comentaran les pel·lícules "Tortilla soup" –amb la què es faran plats de la cuina mexicana– i "Deliciosa Marta", a través de la qual s'abordarà la cuina francesa.

Comenta aquest article