Societat

S'inicia el curs de tècniques de mobilització per a persones dependents per millorar la seva atenció i la dels seus cuidadors

Per Berta Ruiz

Participants en el curs, ahir a la tarda al Casal Municipal de la Gent Gran

Ahir a la tarda al gimnàs del Casal Municipal de la Gent Gran es va inaugurar el curs de Tècniques de Mobilització per a persones dependents –organitzat per la Creu Roja i la regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament–, a càrrec de la fisioterapeuta Anna Peiràs. Aquesta primera jornada també va comptar amb la presència de la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–.

Tal i com va explicar Anna Peiràs a Revista Cambrils Diari Digital, aquest curs va adreçat especialment a aquelles persones que són cuidadores d'altres persones dependents i que tenen problemes de mobilitat. La finalitat d'aquest curs teòric, pràctic i participatiu és millorar la qualitat de l'assistència a aquestes persones dependents, i també la situació de les cuidadores per tal de que aquestes no pateixin lesions i aprenguin a moure i subjectar a aquestes persones que no es poden valdre per sí mateixes.

Durant sis sessions de dues hores es tractaran temes com la higiene del cos, el funcionament del sistema nerviós i locomotor, les funcions de la pell, la prevenció de les malalties reumàtiques, precaucions per evitar lesions i les tècniques per realitzar correctament els canvis de postura.

Comenta aquest article