Informació general

El Club Nàutic Cambrils homenatja a l'expresident Alberto Talayero

Per Redacció



L'expresident Alberto Talayero juntament amb l'actual president del Club Nàutic, Joaquim Oliva
El Club Nàutic Cambrils va homenatjar aquest passat divendres a Alberto Talayero, president de l'entitat des del 1973 al 1998, un dels principals impulsors de la modernització i la renovació del club.

A l'acte hi van assistir l'actual president del CNCB –Joaquim Oliva–, membres de la junta directiva durant el mandat de l'Alberto Talayero, així com part dels socis més antics del club. En total una quarantena de persones van compartir una estona amb l'expresident, en reconeixement a la seva tasca.

President des de 1973 al 1998

Alberto Talayero va ser escollit president del Club Nàutic Cambrils l'any 1973, en les primeres eleccions que es van realitzar per escollir junta directiva. Juntament amb Talayero, també formaven part de la junta Alejo Pérez, com a vicepresident; Lluís de Ballester, com a secretari; Francisco Rom, com a vicesecretari; Josep M. Mallol, com a comodor; Josep M. Besora, tresorer; Josep Llaveria, com a comptador i com a vocals: Manuel Miranda, Josep M. Pedrell, Rodolfo Font, Enrique Ibars, Josep M. Ferrer i Antoni Ciurana.

Durant la seva presidència, l'any 1975 va aconseguir la concessió administrativa única de 8.403 metres quadrats amb un termini d'ocupació de 20 anys. L'any 1977 va crear la primera edició de la regata Los Roques, trofeu que es va disputar al Club aquest darrer cap de setmana en la seva XXXI edició.
En anys posteriors, el 1978 va aconseguir una nova concessió per al club de 260 metres quadrats i es va adquirir l'embarcació Verge del Camí.   

L'any 1979, el Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme va aprovar el pla de reformes del club el·laborat per l'enginyer Arturo Serrano Punyed. L'odre ministerial va concedir una superfície total de 25.700 m2 per la construcció del projecte, la ubicació definitiva de la zona de vela lleugera, els aparcaments, la construcció d'un edifici per Capitania, molls d'espera i el tan esperat edifici social. L'any 1980 va ser un any d'obres, ja que es van realitzar les nove passrel·les de formigó, es van asfaltar els vials principals i es va iniciar la construcció de l'edifici de Capitania. L'any 1981 va finalitzar la construcció de l'edifici social i la remodelació total del Club, convertint-se a la vegada en un dels primer complexos esportius de la costa catalana.
D'aquesta etapa cal destacar també que entre els anys 1988 i 1992, les aigües pròximes al Club Nàutic Cambrils van ser una zona d'entrenaments per a totes les tripulacions del món que van assistir a les Olimpíades de Barcelona 92.

Finalment,  l'any 1994 es va obtenir l'ampliació provisional de la concessió fins el 2009, i Alberto Talayero va deixar la presidència del Club en realitzar-se canvi de junta Directiva.

Comenta aquest article