Informació general

Es presenten els vehicles per a l'imminent desplegament dels Mossos d'Esquadra a Tarragona

Per Redacció

Parc mòbil dels Mossos d'Esquadra, ahir en la presentació realitzada a la plaça de la Font de Tarragona

Ahir es van presentar a Tarragona i Amposta els vehicles per al desplegament dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre el proper 1 de novembre. Aquest acte va anar a càrrec del secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació –Joan Boada– juntament amb els delegats de la Generalitat a Tarragona i les Terres de l'Ebre –Xavier Sabaté i Lluís Salvadó, respectivament–, el primer tinent d'alcalde de l'Àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona –Carles Castillo–, l'alcalde d'Amposta –Manel Joaquim Ferré–, les directores dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona i les Terres de l'Ebre –Hortènsia Grau i Pilar Andreu–; els caps de les regions policials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre –els intendents Jaume Giné i Joan Figuera– i altres comandaments dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals.

8,8 milions d'inversió en l'adquisició i equipament de 287 vehicles

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha invertit més de 8,8 milions d'euros en l'adquisició i equipament dels 287 vehicles –229 cotxes i tot terrenys i 58 motocicletes–. D'aquests 287 vehicles, 200 –160 cotxes, furgonetes i tot terrenys i 40 motocicletes) s'han destinat a la regió policial del Camp de Tarragona i els 87 restants –69 cotxes, furgonetes i tot terrenys i 18 motocicletes– s'han destinat a la regió policial de les Terres de l'Ebre. Tots els vehicles incorporen una emissora de radiotelecomunicacions de la xarxa pública de Radiocomunicacions per a les Emergències i la Seguretat de Catalunya (RESCAT), que inclou un sistema de localització connectat a la Sala Regional de Comandament (SRC), la qual cosa permet visualitzar la posició de cada vehicle en temps real. Aquesta qüestió facilita la mobilització de les diferents patrulles en cas d'incident. A banda, els vehicles també incorporen un sistema de navegació via satèl·lit (GPS).

Des del Departament, Relacions Institucionals i Participació es va completar el passat mes de gener, l'adquisició de la xarxa Rescat, de forma que tots els efectius dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat, la Guàrdia Urbana de Barcelona, els cos d'Agents Rurals, els serveis de Protecció Civil, el Servei d'Emergències Mèdiques, funcionaris d'Obres Públiques, l'Agència Catalana de l'Aigua i el Servei Meteorològic ja estan integrats en la mateixa xarxa de comunicacions, cosa que afavoreix les tasques de coordinació.

Comenta aquest article