Més de 5.000 persones passen pel Fòrum del Mar en la seva jornada popular
![]() |
Imatge de la sessió de "La cuina de l'Isma" que es va dur a terme el diumenge al vespre |
La primera jornada del Fòrum del Mar celebrada ahir diumenge al Parc del Pescador va aplegar a milers de persones entorn a les activitats programades tant al recinte del del Fòrum del Mar com al Parc del Pescador. Des de l'organització es valora com a "èxit rotund" aquesta primera jornada, amb prop de 5.000 persones que hi van passar durant tota la jornada d'ahir diumenge.
Classes magistrals i activitats pels més petits
Al matí es van iniciar les activitats amb una proposta dirigida als més petits amb "El restaurant dels sentits". Més d'un centenar de nens van poder gaudir de la cuina i de la gastronomia gràcies a diferents tallers amb els què van poder familiaritzar-se amb les olors dels menjars, el seus gustos o el tacte dels productes. A la carpa del Fòrum també s'hi van realitzar diferents classes magistrals a l'espai de "La cuina", i també van comptar amb una excel·lent acollida tant al matí com a la tarda. Els primers en encetar aquesta activitat van ser els xefs David Solé del restaurant El Barquet de Tarragona i Pere Bahí de La Xicra de Palafrugell amb la sessió "El peix senzill", als quals van precedir els cambrilencs Joan Pedrell de la Casa Gatell i Miquel Àngel Gómez del restaurant Miquel. Aquestes dues sessions van estar conduïdes pel periodista gastronòmic Pere Tàpies, que també va fer interactuar el públic amb els professionals que preparaven els diferents plats. A més, gràcies a una gran pantalla gegant, els assistents també van poder anar seguint les explicacions del xefs.
Per la tarda va ser el torn de la cuinera reusenca Mariona Quadrada del Taller de cuina Mariona Quadrada de Reus, que va oferir la sessió "Amb gust des de la Mediterrània"; Xosé Cannas del restaurante Pepe Vieira de Galícia i Jeroni Castells de Les Moles d'Ulldecona, que van poder oferir el bo i millor de les cuines catalana i gallega. Finalment, i per tancar aquesta primera jornada popular, va ser el torn del televisiu Isma Prados, que va aixecar molta expectació entre tots els assistents a la seva sessió. El conegut cuiner va oferir una demostració de la cuina de l'anguila, amb l'elaboració de tres plats diferents elaborats amb aquest producte.
Mercat del Mar i Aula del Gust
D'altra banda, a la part central de la carpa del Fòrum del Mar s'hi va instal·lar el Mercat del Mar, amb expositors vinguts d'arreu de Galícia el territori convidat en aquesta edició i de Catalunya. El públic assistent va poder conèixer durant tota la jornada els diferents productes del mar i de la terra. A més, a l'altre espai de la carpa "l'Aula del gust" més de 200 persones van participar en els tallers de tastos sobre olis monovarietals de la Mediterrània, productes del mar i vins de Galícia, pastisseria i vins dolços de Tarragona i ostres i caves del Delta de l'Ebre.
Festa del Peix Mecànic
Al migdia,va ser el torn dels parlaments i de la inauguració oficial per part de les autoritats. A l'acte hi va assistir el vicepresident de la Diputació de Tarragona Albert Vallvé i una àmplia representació de regidors del consistori cambrilenc, encapçalats per l'alcalde de Cambrils Robert Benaiges. La regidora de Turisme Anna López va destacar "la capitalitat gastronòmica de Cambrils i un dels actius econòmics més importants, juntament amb el turisme. A través de la gastronomia es pot conèixer com és Cambrils, els seus orígens mariners i agrícoles, i la seva gent. La voluntat de Turisme de Cambrils és obrir el Fòrum del Mar a tota la ciutadania i estem molt satisfets per la seva resposta".
D'altra banda, gairebé mig miler de cambrilencs i visitants van poder degustar un plat de fideus rossos amb la Festa del Peix Mecànic. El grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils també es va afegir a la festa amb un recorregut per tot el recinte del Parc del Pescador.