Un centenar de cantaires i antics cantaires de la Coral participen en el concert de commemoració dels 40 anys de l'entitat
Imatge del concert de cantaries i antics cantaires de la Coral Verge del Camí que es va dur a terme aquest diumenge |
L'acte central de commemoració dels 40 anys de la Coral Verge del Camí es va dur a terme aquest diumenge amb la Diada del Cantaire. La jornada es va iniciar amb la Missa Major, on la coral, dirigida per Núria Ortoneda, va acompanyar amb els seus cants la missa; seguidament va tenir lloc el concert de cantaires i antics cantaires de la Coral Verge del Camí de Cambrils. Després del concert i la foto de grup els cantaires es van dirigir a realitzar el dinar de germanor.
Més de 100 persones van participar en el concert
Durant un mes un centenar de persones, 30 cantaires de la coral i 70 antics cantaires, van assajar per tal de dur a terme el concert del passat diumenge. Fernando Sarasa president de la Coral Verge del Camí va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "estem contents perquè han vingut generacions de totes les èpoques", a més explicava que s'ha pogut actualitzar l'arxiu de 250 cantaires que la coral tenia. Cal destacar que altres antics cantaires també van assistir a la Diada del Cantaire tot i no participar en el concert de forma activa.
Pel que fa al repertori escollit pel concert, Sarasa va comentar que es va fer una tria de les peces més significatives de la història de la Coral Verge del Camí algunes fruit d'intercanvis com Kaiku, que "ens la va donar un cor d'Euskadi durant unes jornades a Barcelona als anys 70" i d'altres del repertori de la coral "de tota la vida" com Ave Maria, Amor que tens ma vida, Rosa de Bardissa i La sardana de les monges. El concert es va iniciar amb els Goigs de la Mare de Déu del Camí, harmonitzats pel director fundador Àngel Recasens i va finalitzar amb El cant de la senyera, molt significativa tal i com comentava Fernando Sarasa "sobretot en l'època de la transició, ja que la coral va ser fundada l'any 68".
El concert va comptar amb la direcció de diversos directors com Núria Ortoneda actual directora, Mercè Lara directora des de 1987 fins a 1996 i Tomàs Grau, que va col·laborar amb la coral el passat curs. En finalitzar el concert es va dedicar un aplaudiment a tres cantaires fundadors que mai han deixat de cantar i encara avui en formen part Esperança Bru, Maria del Carme Vallès i Jordi Llorens.
L'homenatge a Àngel Recasens i l'edició d'un cd commemoratiu, alguns dels altres actes previstos
El vespre abans del concert es va fer l'estrena del documental que durant dues hores explica la història de la coral. Sarasa explicava que aquest documental "s'ha fet a bocinets amb imatges en super 8, video, dvd...". Després de la Diada del Cantaire, Fernando Sarasa va voler destacar la serie de concerts que es realitzaran fins Nadal en motiu del Cicle de Música Vocal que cada any organitza la coral, però que en aquesta ocasió "aprofitant l'efemèride seran una mica més importants".
El 22 de novembre la coral té previst realitzar un homenatge a Àngel Recasens, en col·laboració amb l'Escola de Música, ja que Recasens també en va ser un dels fundadors. L'homenatge es realitzarà a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, i hi participarà la coral, els professors de l'Escola de Música i el cor de l'Escola de Música. A més en les properes setmanes es presentarà un cd commemoratiu de la coral, que ja es va presentar als cantaires durant el dinar d'ahir, i que, tal i com va comentar Sarasa, "és molt emotiu perquè s'hi inclouen enregistraments de tota la història de la Coral.
Foto de grup de tots els cantaires i antics cantaires assistents a la jornada d'aquest diumenge |