Societat

S'inicia una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua" amb la presentació de les parelles lingüístiques

Per Berta Ruiz

La presentació de les parelles lingüístiques va fer-se el passat divendres al Centre Cultural

Aquest passat divendres a la tarda al Centre Cultural i Ocupacional va iniciar-se una nova edició del programa "Voluntariat per la llengua", que organitza el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus.

En aquesta ocasió els participants en el programa, tant els voluntaris com els aprenents, van reunir-se per tal conèixer a la seva parella, així com els principals detalls i les pautes del funcionament del programa. Tal i com es explicar durant aquesta presentació, els voluntaris i voluntàries per la llengua i les seves parelles hauran de dedicar una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes, a conversar amb una persona que està aprenent el català, per tal que aquesta el pugui practicar, pugui adquirir fluïdesa i el pugui incorporar d'una manera natural en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

A més, seguint l'impuls d'edicions anteriors, aquesta edició incorpora una novetat. Les parelles lingüístiques tindran un descompte del 5% en la compra de llibres i material de papereria a les llibreries Gaudí i Galatea de Reus i a la papereria Punt Doc de Cambrils, una iniciativa que s'afegeix al descompte en el preu de les entrades a qualsevol dels espectacles del Teatre Bartrina de Reus.

Recordem que durant l'any 2007 es van constituir 6.304 parelles a tot Catalunya, de les quals 172 es van fer al Baix Camp i el Priorat.

Comenta aquest article