Informació general

El Punt d'Informació Juvenil ofereix informació i assessorament laboral als joves amb problemes

Per Redacció



Instal·lacions del Punt d'Informació Juvenil (PIJ)
La situació de crisi actual està afectant l'increment de les xifres d'atur, sobretot entre els més joves. Aquesta situació ha fet que molts s'apropin al Punt d'Informació Juvenil de Cambrils (PIJ) per tal de trobar informació i assessorament laboral.
 
Segons dades del Servei d'Assessorament Laboral de Cambrils (SAL), en el darrer any s'ha duplicat el número de consultes respecte de l'any anterior, passant de les 300 a les més de 500. Les principals consultes fan referència a temes d'acomiadaments, cobrament de salaris i indemnitzacions, així com informació sobre les prestacions de l'atur, i els tràmits i sol·licituds per reclamar quantitats al Fons de Garantia Salarial (FOGASA), entre d'altres.

El Servei d'Assessorament Laboral, que depèn del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils i està gestionat per Acció Jove de CCOO, treballa a fons per a trobar les vies que puguin ajudar a aquest joves a millorar la seva situació. Una de les accions que du a terme és una reunió setmanal amb 27 entitats de tot el Camp de Tarragona, que engloben ajuntaments, sindicats, ONG’s o serveis per a la inserció laboral. Aquestes posen en comú totes les ofertes laborals arribades durant la setmana, de manera que, qualsevol persona que arribi al SAL o a qualsevol d'aquestes entitats, podrà assabentar-se dels llocs de treball que existeixen a tot el Camp de Tarragona, obrint el ventall de possibilitats a l'hora de trobar una feina.

A banda, el servei ofereix assessorament i orientació en temes laborals i també dóna suport en l'elaboració de currículums, cartes de presentació i tècniques per afrontar una entrevista de treball. El SAL també posa a l'abast dels més joves, la possibilitat de realitzar cursos de formació per a l'ocupació, que són gratuïts per a les persones en situació d'atur i que els permet continuar formant-se professionalment.
 
D'altra banda, de manera trimestral es publica Infosal, que ofereix informació laboral per a joves, segons la situació econòmica i social de cada moment, tot especificant la normativa laboral existent.

Comenta aquest article