Informació general

Salou quantifica en prop d'un milió i mig d'euros els danys a béns municipals produïts pel temporal

Per Redacció

Aspecte del carrer del Sol, de Salou, el passat diumenge al matí

L'Ajuntament de Salou ha fet una valoració inicial sobre els danys als béns municipals ocasionats per l'esclafit la matinada del passat diumenge, i que van provocar molts desperfectes sobretot al barri de la Salut. El primer tinent d'alcalde de Salou –Salvador Pellicé– va explicar ahir que les primeres valoracions econòmiques pugen, de moment, als 1.427.000 euros, tot i que encara es podria superar aquesta xifra.

Els danys a béns municipals són els que van partir el pavelló esportiu de la zona de Barenys, el camp de futbol i les naus dels serveis municipals, que pugen a 914.000 euros. També s'hi afegeixen els desperfectes en el mobiliari urbà, que inclou senyals de trànsit malmeses, arbres caiguts i d'altres elements de la via pública.

El cost dels danys produïts a propietats particulars encara està per quantificar i serà més difícil, ja que molts dels habitatges afectats són segones residències i molts dels propietaris encara no s'han desplaçat fins a Salou, segons han explicat l'alcalde de Salou –Antonio Banyeres– i Salvador Pellicé. Per altra banda, cal destacar que l'Oficina d'Atenció al Ciutadà ja ha registrat unes 400 sol·licituds d'informació, i s'han presentat uns 140 expedients de reclamacions per danys; 5 dels quals van ser produïts per la gran quantitat d'aigua que va ploure i la resta va ser pels desperfectes ocasionats pel fort vent. De moment, aquests expedients representen un cost d'uns 450.000 euros, tot i que aquesta xifra podria augmentar considerablement quan es rebin més reclamacions de veïns afectats.

Comenta aquest article