Societat

Alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer participen en tallers a l'aire lliure sobre les millores al Barri Antic

Per Berta Ruiz

Primer taller realitzat al pati de l'Escola Municipal de Música

Dins del Pla de Millora Integral del Barri Antic, l'Ajuntament de Cambrils ha engegat una sèrie de tallers infantils a l'aire lliure enfocats a conèixer quina és l'opinió dels més petits vers les millores que s'estan fent al barri i les seves impressions personals sobre aquelles qüestions que es podrien millorar, què els hi agrada i què els hi desagrada i com veuen el barri en un futur.

Quatre tallers realitzats pels alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

Els participants en aquesta activitat són els alumnes de cinquè i sisè de primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, amb un total de 150 alumnes participants, ja que aquesta és l'escola que es troba dins del barri. De fet, ahir mateix al matí, els alumnes de cinquè d'aquesta escola van ser els protagonistes d'aquestes activitats, anomenades "Racons".

"Què ens agrada i què no ens agrada del barri"

El recorregut es va iniciar al pati de l'Escola de Municipal de Música amb el racó 1 anomenat "Què ens agrada i què no ens agrada del barri". Allí, els nens van escriure en targetes de colors verd i vermell i amb la silueta d'una samarreta, aquells aspectes positius –a la targeta verda– i aquells aspectes negatius –targeta vermella– relacionats amb el barri. Un cop van tenir enllestides les seves frases les van penjar en un estenedor amb agulles de la roba. L'objectiu d'aquesta dinàmica era recollir i compartir les visions positives i negatives que els nens tenen sobre el Barri Antic.

"Com és un dia al barri" i "El barri del futur"

El racó número 2 porta per títol "Com és un dia al barri", i es realitza en un altre punt del barri, concretament al carrer Major. En aquest espai, els alumnes van poder confeccionar un mural tot enganxant fotografies antigues i actuals, escrivint frases i dibuixant tots aquells elements que formen el dia a dia i la quotidianitat del barri. Després d'aquest segon taller, la tercera parada va ser a la plaça del Setge. Abans d'iniciar la tercera activitat, les monitores van fer un breu repàs històric del Setge de Cambrils de 1640, així com algunes curiositats de la construcció de la murall medieval que envoltava al poble. Tot seguit, els alumnes van iniciar el tercer taller anomenat "El barri del futur", que va consistir en la creació de la plana d'un diari imaginari de l'any 2011. En aquesta plana, els nens havien d'escriure aquelles notícies relacionades amb Cambrils que els hi agradaria veure en un futur: com nous projectes, noves infraestructures i canvis positius pel municipi. Tot plegat, fent la redacció dels titulars, escrivint uns breus textos per a les notícies i dibuixant les fotografies d'aquest diari imaginari del futur.

"Si jo fos alcalde o alcaldessa"

Finalment, el racó 4 que portava per títol "Si jo fos alcalde o alcaldessa". Aquest taller va fer-se a la plaça de la Concepció i els alumnes van haver d'escriure una mena de guió amb diverses propostes de millora pel barri. Posteriorment, i amb l'ajuda d'un dels monitors dels tallers van gravar amb una càmera de vídeo les diferents frases de cadascun dels alumnes. Aquests van realitzar nombroses propostes de millora com per exemple: "que hi hagi més vigilància als carrers"; "que els amos dels gossos recullin els excrements de les seves mascotes"; "que es finalitzin les obres al barri"; "que es conservin els boscos" o "que baixin els preus".

Aquesta activitat que va iniciar-se el passat dijous, ha rebut una subvenció de la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat.

Segon taller que va consistir en la confecció d'un mural, al carrer Major

Comenta aquest article