Cultura

Miguel Gálvez Taroncher, nou director de l’Escola de Música de Cambrils

Per Trinitat Rovira



Miguel Gálvez, el nou director
L’Escola de Música de Cambrils comença un nou curs amb una novetat notable; el canvi en la direcció de l’escola. Després de nou anys, Marisol Gutiérrez ha deixat de ser la directora de l’Escola Municipal de Música, després que a principis de curs presentés la seva dimissió per motius personals. El seu càrrec l’ocupa actualment Miguel Gálvez Taroncher, d’origen valencià i resident a Cambrils. Gálvez és professor de l’Escola Municipal de Música des de fa quatre anys. Fins ara havia impartit classes d’harmonia, contrapunt i informàtica musical, totes, assignatures de grau mitjà. La seva elecció ha estat d’urgència, algú havia d’ocupar el càrrec vacant, “em trobo en una situació provisional, però no descarto presentar-me a les eleccions que es duran a terme el proper mes de juny, per la nova llei de qualitat”, va manifestar. Cal dir que tot i ser una mesura ràpida, el claustre i el personal han estat d’acord que ell fos el que havia d’ocupar el càrrec, segons va manifestar el mateix Miguel Gálvez.


Canvis en l’organització

Aquesta mesura ha provocat alguns canvis en l’organització del personal i els horaris en l’Escola Municipal de Música. Amb la nova ocupació d’aquest càrrec, s’han hagut de buscar nous professors, ja que la resta de l’equip directiu també ha canviat, és a dir, el cap pedagògic i la secretaria, “s’han hagut de contractar nous professors, ja que els que ara ocupen l’equip directiu hauran de fer menys hores; s’han hagut d’organitzar les aules, treballar amb l’Ajuntament... en resum, canviar l’organització”.
Però a part d’aquest esdeveniment cal destacar que l’Escola Municipal de Música comença el nou curs amb més novetats. Per una banda s’han incorporat nous ensenyaments al pla d’estudis, com la trompeta o el piano acompanyant (piano que acompanya d’altres instruments a l’hora de tocar algunes peces). Es continuaran impartint assignatures més teòriques per a alumnes adults, com història de la música i informàtica electrònica, i es continuaran fent els exàmens de grau mitjà que es van començar a fer el curs passat.
Però els problemes en l’Escola Municipal de Música continuen sent els mateixos, entre ells l’espai. Aquest nou curs els alumnes ascendeixen a uns 270 alumnes aproximadament i han hagut de rebutjar moltes de les sol·licituds per incorporar nous alumnes. No hem d’oblidar que moltes classes s’imparteixen en mòduls prefabricats, i encara es preveu la compra d’un mòdul més gran, en total n’hi haurien cinc.


Força activitat

Entre les activitats que es preparen per a aquest nou curs en podem trobar per a tots els gustos: les conegudes, com són el concert de Santa Cecília, les audicions de Nadal, el cicle de concerts o la Setmana Cultural –activitats que ja són un clàssic en l’Escola Municipal de Música–, es barregen amb noves propostes molt interessants. Entre elles la creació d’un grup de música contemporània on participen alumnes de tercer, dos flautes, un violí i un contrabaix, i que segurament podrem escoltar en el concert de Santa Cecília. A més també està previst fer un intercanvi de violoncels i contrabaixos amb una escola de música d’Islàndia. I com a novetat destacada hi ha la preparació d’una òpera per a nens, realitzada per tots els alumnes de l’Escola Municipal de Música, i que s’estrenarà al final de curs.

Comenta aquest article