Tiramissú
Joana Rocamora Castillo |
100 g de sucre glaç
5 rovells dou
500 g de formatge Mascarpone
1 cullerada de sucre de vainilla
24 melindros
200 cl de cafè fort
50 cl de licor (rom, amaretto o grappa)
50 g de cacau sense sucre, per adornar, i un polsim de sal
Preparació
Posem
en un bol els rovells dou, el formatge Mascarpone, el sucre, i el
polsim de sal. Ho batem tot a punt de neu, ha de quedar com una crema
muntada, i ho guardem al frigorífic.
Seguidament remullem els
melindros en el cafè barrejat amb el licor escollit i cobrim la base
dun motlle amb plàstic transparent. Després, posema la base del motlle
una capa de melindros, la cobrim amb la crema, fem la mateixa operació
fins cobrir el motlle i ho posem de nou al frigorífic. Lendemà, abans
de servir, el tiramissú, espolsarem tota la superfície amb cacau i unes
virutes de xocolata.