Societat

L'ONG Entrepobles mostra un treball audiovisual sobre les dones a una zona del nord del Marroc

Per Lluís Rovira i Barenys

Montse Benito i Oliver Klein en un moment de la presentació del treball d'Entrepobles, ahir al Centre les Basses

L'ONG Entrepobles va mostrar, ahir al vespre al Centre Les Basses, un projecte audiovisual realitzat al Marroc i que té com a protagonistes les dones. El projecte "Mil i un rostres. Dones i desenvolupament al Marroc", composat per un reportatge audiovisual amb el nom de Shorok i per una exposició fotogràfica de Leonor Miró, se centra en una zona molt concreta del nord del Marroc, propera a la ciutat de Ceuta i l'han portat a terme Entrepobles i Al-Marhon.
Segons explicava Montse Benito, secretària general de l'ONG- Entrepobles, "aquest treball dóna un coneixement de la societat marroquina però a través de les dones i sempre des d'un punt de vista positiu visibilitzant l'impacte que pot tenir el seu treball en una societat que necessita una sèrie de transformacions socials per a mantenir els drets socials, econòmics i polítics".

Zona fronterera amb Ceuta

Per a fer aquests treballs audiovisuals, s'ha comptat amb el suport del Centre de Dones de Fnideq, un centre de formació de dones d'una zona fronterera amb Ceuta, "aquest centre pretén una capacitació de les dones en el més bàsic com l'alfabetització, la formació professional i, també, la formació de drets. Som conscients que aquests tipus de treball, sobretot el del tema formatiu, hauria d'estar assolit per les institucions públiques però en aquests moments, la situació del país, que ha viscut en els últims anys uns canvis legislatius i pot ser també en infraestructures, encara dista molt dels canvis de les polítiques socials que afavoreixin una vida digna per a la població i, en concret, per a les dones".


Comenta aquest article