La Coral Verge del Camí i l'Escola Municipal de Música reten un emotiu homenatge al músic cambrilenc Àngel Recasens
Un moment de l'actuació de la Coral Verge del Camí en l'homenatge a l'Àngel Recasens, el passat dissabte al vespre |
LErmita de la Mare de Déu del Camí es va omplir a vessar aquest passat dissabte 22 de novembre, per retre homenatge a lÀngel Recasens, mort el 2 dagost de 2007. Amb presència dels familiars de lÀngel Recasens el programa de lacte organitzat per la Coral Verge del Camí i lEscola Municipal de Música de Cambrils va incloure onze interpretacions de música vocal de diversos estils.
Van començar M. José Bolart i Carolina Morales acompanyades pel guitarrista Miguel Javaloy. A continuació el Cor Vivace va cantar lOferiment sota la direcció de Reyes Gil; després vuit veus femenines dirigides també per Reyes Gil van interpretar tres peces entre les que va destacar Muntanyes Regalades.
Lhomenatge va continuar amb la Coral Verge del Camí, de la que lÀngel en va ser fundador i director, cantant els goig de Mare de Déu del Camí, Ave verum i El cant dels ocells, sota la direcció de Núria Ortoneda. Per finalitzar les corals van interpretar conjuntament Nigra Sum, amb lacompanyament al piano dEladi Dalmau. En el moment del comiat la vídua va rebre un ram de flors dagraïment lliurat pel president de la Coral Verge del Camí, Fernando Sarasa.
Un cambrilenc universal
Tal com explicava el programa de lhomenatge lÀngel Recasens va rebre les primeres lliçons musicals del seu oncle, el tenor Salvador Recasens. Després va ingressar a lEscolania de Montserrat, prosseguint els estudis al Reial Conservatori del Liceu de Barcelona. Continuà ampliant els seus estudis dirigits cap a la direcció Musical, i lany 1967 va fundar la Coral Verge del Camí i lany 1973 el Quartet Madrigalistes. Entre 1975 i 1986 va obtenir resultats espectaculars amb el Cor Sant Esteve de Vila-seca i Salou, realitzant prop de 400 concerts repartits en 20 països dAmèrica i Europa, aconseguint diversos premis importants.
Constant investigador i analista va impartir més de 150 seminaris, conferències i cursos de direcció. En reconeixement a la seva tasca va ser nomenat membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Darrerament i amb la col·laboració del seu fill Albert Recasens va assolir la seva etapa més elaborada que va tenir com a resultat les interpretacions dalt nivell amb les formacions La Grande Chapelle (antiga Capella Príncep de Viana ) i Viana Consort.