Societat

La Congregació de la Puríssima Sang prepara un grup d'armats per les celebracions de Setmana Santa

Per Redacció



Imatge de com serà, amb poques variacions, el soldat de la Congregació
La Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Cambrils està preparant un grup d'armats per a les celebracions de Setmana Santa. Un dels vestits d'aquest grup s'exposarà aquests dies de Festa Major per tal de mostrar-lo a la població. Tot i que la presentació oficial està previst que es realitzi el Diumenge de Rams, demà dissabte a la tarda, diumenge durant tot el dia i dilluns a la tarda el vestit que lluiran els armats estarà exposat en el petit museu, propietat de Josep Maria Calvo, que es troba situat a la plaça d'Espanya. El dilluns al matí, aprofitant els actes que es duran a terme a la plaça de l'Església de Santa Maria, el vestit s'exposarà al local que la Congregació de la Puríssima Sang té a la mateixa plaça.

Un grup d'armats format per 14 cambrilencs

Els armats de Cambrils estaran formats per 10 soldats amb llança, dos timbalers, un corneta i un capità. Aquest últim serà l'encarregat de portar l'estàndard i marcar les figures a realitzar, les quals seran ordenades a la tropa pel corneta.

L'elaboració dels uniformes està anant a càrrec de l'artesà gironí Ramon Boix el qual ha creat el vestit de nombrosos grups d'armats de Catalunya com els de Reus, Girona, Besalú o Constantí, tant de nova creació com reconstruint-ne d'històrics. L'uniforme de Cambrils consistirà en un casc de llautó amb visera amb reixa que taparà mitja cara i la xemeneia de llana vermella, cuirassa, capa i sandàlies fins a mitja cama. El capità portarà tots els complements com la resta d'armats, però seran més ricament decorats i la llana del casc serà blanca. A més els soldats i el capità portaran llança i escut.

Comenta aquest article