Cultura

El film "Bienvenido a Farewell-Gutmann" del desaparegut Jordi Domingo obté deu nominacions als premis Gaudí de cinema

Per Redacció

L'Acadèmia del Cinema Català entregarà el proper 19 de gener en una gala als estudis de TV3, els nous premis Gaudí de cinema que substituiran els premis Barcelona. La darrera producció cinematogràfica del desaparegut productor cambrilenc Jordi Domingo, "Bienvenido a Farewell-Gutmann" –produïda per Quimelca i Just Films–, ha obtingut deu nominacions; mentre que una altra producció del cambrilenc "Aqua, el riu vermell" també ha obtingut una nominació.

En aquesta primera edició dels premis Gaudí, l'Acadèmia premiarà el millor director i el millor director novell; la millor pel·lícula en llengua catalana i en llengua no catalana; la millor pel·lícula europea; els millors actor i actriu principal i secundaris; el millor documental i el millor film d'animació. També es premiarà el millor guió, fotografia, muntatge, música original, direcció artística, so directe, efectes especials, perruqueria i maquillatge.

El film "Bienvenido a Farewell-Guttman" té deu nominacions

El film "Bienvenido a Farewell-Gutmann" opta al premi de: millor direcció artística a càrrec de Leo Casamitjana; Jorge Suárez pel millor muntatge; Mikel Salas per la millor música original; Ángel Luis Fernández per la millor fotografia; Pep Antón Muñoz per la millor interpretació masculina secundària; Lluís Soler per la millor interpretació masculina principal; Ana Fernández per la millor interpretació femenina principal; Xavi Puebla i Jesús Gil Vilda pel millor guió; Xavi Puebla per la millor direcció i la nominació a la millor pel·lícula en llengua no catalana. Una altra producció del cambrilenc, el documental "Aqua, el riu vermell", també té una nominació als millors efectes especials. El curtmetratge d'animació "Malacara i el misteri del bastó de roure", en el què hi han participat els cambrilencs Pau Fargas i Apel·les Carod, també ha obtingut una nominació al millor curtmetratge.

Comenta aquest article