Informació general

El pla per afavorir l'ocupació de les persones discapacitades podria beneficiar més de 1.100 cambrilencs

Per Redacció

El Govern de l'Estat ha endegat recentment un pla d'ocupació per a les persones amb discapacitat que podria beneficiar més de 28.000 persones que viuen al Camp de Tarragona, d'entre les quals 1.111 són de Cambrils. Segons un comunicat emès pel PSC, el pla inclou un conjunt de mesures molt diverses, amb una dotació econòmica total de 3.700 euros, per tal d'aconseguir el 2012 la plena ocupació de les persones amb discapacitat.

A la demarcació de Tarragona, aproximadament un 20% de les persones amb discapacitat que treballen ho fan al sector industrial, un altre 13% en el comercial i la resta en la construcció, els transports, els serveis socials i l'Administració pública. Anton Ferré, diputat socialista al Congrés per Tarragona, ha remarcat que es tracta d'un conjunt d'iniciatives que inclouen 93 línies d'actuació. Tal com ha explicat, "l'Administració vetllarà perquè es compleixi la quota de reserva d'un 2% dels llocs de treball per a persones amb discapacitat a les empreses que contractin més de 50 treballadors". En aquest sentit, Ferré ha afirmat que "s'augmentaran els controls de la inspecció de Treball".

Finalment, el diputat socialista ha assegurat que "hi haurà incentius i subvencions a les empreses que contractin aquestes persones i s'aprofitaran les noves tecnologies per facilitar l'accés d'aquest col·lectiu al món del treball".

Comenta aquest article