Sopa amb brossa amb pa torrat i pilotetes
Montserrat Mendoza |
Caldo
Pilotetes
300 grams de pa de forner torrat (comprat al forn) o pa sec, torrat i esmicolat
Per al caldo
1 pollastre
1/4 de gallina
1 molla de vedella
2 ossos de vedella
1 punta de costella de vedella
1 bon tros de cansalada viada fresca
2 ossos de tocino
Patata, col, naps, pastanagues i api
Per a les pilotetes
400 grams de llonganissa
2 ous
Pa ratllat per lligar
Preparació
Farem el caldo, amb tots els ingredients, a excepció de les verdures, en una olla gran amb laigua que hi càpiga. Ho deixarem bullir dues hores i passat aquest temps, a mig foc, hi afegirem les verdures i ho deixarem coure una hora més. Quan estigui fet el caldo, el colarem i salvarem la carn, que esmicolarem per posar-la a la sopa. A banda, farem les pilotetes, amb la llonganissa, els ous i el pa ratllat, i les deixarem a banda. Per fer la sopa, posarem el caldo al foc amb les pilotetes; quan arrenqui el bull, hi afegirem la carn del caldo ben esmicolada i el pa torrat (si el fem a casa, farem llesques de pa sec, el torrarem i el trencarem en un morter). És important que la sopa la fem a lúltim moment, abans de servir, perquè el pa no sestovi massa i es desfaci, perquè ha de ser ben caldosa. Hi ha gent que també hi afegeix ou dur ratllat.