Recull

Sopa amb brossa amb pa torrat i pilotetes



Montserrat Mendoza
Ingredients (per a 12 persones)
• Caldo
• Pilotetes
• 300 grams de pa de forner torrat (comprat al forn) o pa sec, torrat i esmicolat

Per al caldo
• 1 pollastre
• 1/4 de gallina
• 1 molla de vedella
• 2 ossos de vedella
• 1 punta de costella de vedella
• 1 bon tros de cansalada viada fresca
• 2 ossos de tocino
• Patata, col, naps, pastanagues i api

Per a les pilotetes
• 400 grams de llonganissa
• 2 ous
• Pa ratllat per lligar

Preparació
Farem el caldo, amb tots els ingredients, a excepció de les verdures, en una olla gran amb l’aigua que hi càpiga. Ho deixarem bullir dues hores i passat aquest temps, a mig foc, hi afegirem les verdures i ho deixarem coure una hora més. Quan estigui fet el caldo, el colarem i salvarem la carn, que esmicolarem per posar-la a la sopa. A banda, farem les pilotetes, amb la llonganissa, els ous i el pa ratllat, i les deixarem a banda. Per fer la sopa, posarem el caldo al foc amb les pilotetes; quan arrenqui el bull, hi afegirem la carn del caldo ben esmicolada i el pa torrat (si el fem a casa, farem llesques de pa sec, el torrarem i el trencarem en un morter). És important que la sopa la fem a l’últim moment, abans de servir, perquè el pa no s’estovi massa i es desfaci, perquè ha de ser ben caldosa. Hi ha gent que també hi afegeix ou dur ratllat.

Comenta aquest article