Societat

Tot a punt per celebrar la tradicional festa de Sant Antoni

Per Redacció



Un moment de l'esmorzar popular de les festes de Sant Antoni de l'any passat a les instal·lacions de la Cooperativa
Del 17 al 25 de gener se celebraran les festes de Sant Antoni, organitzades per la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Les activitats s'encetaran aquest proper dissabte 17 de gener de bon matí, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, amb un esmorzar popular on se servirà pa torrat amb oli i llonganissa. El mateix matí de dissabte també tindrà lloc la 4a Trobada d'intercanvi de plaques de cava i les actuacions del Ball de Bastons de Cambrils, els Amics de la Sardana de Cambrils i el Ball de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils. A partir de dos quarts d'onze del matí, s'iniciarà l'exhibició d'Agility de gossos a càrrec del Centre d'Ensinistrament de Riudoms i a dos quarts de dotze del matí, també tindrà lloc a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, el primer concurs de menjar mandarines. El guanyador d'aquesta competició rebrà un premi en metàl·lic de 300 euros. Durant el matí del dissabte també es realitzaran d'altres competicions com una tirada de bitlles i cucanyes.

El mateix dissabte a la nit al Palau Municipal d'Esports es farà un gran concert de rock amb les actuacions dels grups Katapunk, Kota Zero i El último ke zierre. L'entrada serà gratuïta i també hi haurà servei de bar. El diumenge dia 18 de gener al Palau Municipal d'Esports, seguiran els actes amb el tradicional sorteig organitzat per la Caixa Agrària i el concert i el ball amb l'Orquestra Maravella.

Els Tres Tombs

El dissabte següent, dia 24 de gener, a partir de les 15 hores de la tarda tindrà lloc una competició de "botifarra" a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Aquella mateixa tarda també hi haurà competició d'escacs, organitzada per la Unió d'Escacs Cambrils i una competició de gimcana de tractors, a partir de les set de la tarda. Els actes del diumenge 25 de gener s'iniciaran de bon matí, amb una concentració de les cavalleries al Parc del Pinaret i la missa al santuari de la Mare de Déu del Camí. A la sortida de missa, es farà la tradicional benedicció dels animals. Cal destacar que es concediran premis a l'originalitat i la presentació de les bèsties. Tot seguit, s'iniciaran els Tres Tombs. Enguany, el recorregut passarà pels carrers de la Verge del Camí, per l'avinguda del Baix Camp, el carrer de Gaudí, el carrer de Francesc Pérez Dolz, el carrer de Moragues i Barret, la plaça de Carles Roig i l'avinguda de la Independència. Després, la comitiva se dirigirà cap a la zona del port.

Un cop finalitzin els Tres Tombs, els nens que ho vulguin podran pujar i donar un tomb amb els ponis de la hípica Castells pel carrer de la Verge del Camí.

Comenta aquest article