Informació general

L'oposició manifesta que l'alcalde "té un doble discurs" sobre l'ARE

Per Redacció

L'oposició de Cambrils ha volgut respondre, a través d'un comunicat, unes declaracions que l'alcalde —Robert Benaiges— va fer el passat dimecres al vespre al programa Tribuna de Canal Reus TV.

En aquest espai televisiu reusenc, Benaiges va parlar sobre l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) que es té plantejada a Cambrils entre les urbanitzacions del Molí de la Torre i els Ametllers, amb una superfície de 34,46 hectàrees i un total de 2.067 habitatges, 1.034 dels quals seran protegits i la resta, lliures. L'alcalde va dir que "totes les al·legacions presentades a l'ARE ajuden a millorar el projecte. Si la Generalitat de Catalunya aprova les al·legacions presentades pel conjunt d'entitats, associacions i l'Ajuntament, direm sí a l'ARE. Si no és així, podríem dir que no".

Respecte aquest punt, el portaveu de la PLIC —Xavier Martí— ha manifestat que "l'alcalde de Cambrils té un doble discurs i lamentem aquest tarannà. A Cambrils diu que l'ARE menysprea les decisions de les assemblees dels veïns i a la televisió de Reus fa un altre paper i assegura que si el govern català no accepta les al·legacions presentades es plantejarà l'ARE. Aquest canvi de careta no és acceptable". En el mateix sentit contesta a Benaiges la portaveu adjunta de CiU, Lluïsa Rom: "No pot ser que aquí digui una cosa i que a Reus digui tot el contrari. És una incoherència absoluta. La gent no vol l'ARE i cal que ho tingui ben clar". Per la seva banda, Francesc Garriga, del PP, ha afegit que "el POUM ja els marca on s'han de construir habitatges o per on ha de créixer Cambrils. No es pot arribar de cop i canviar-ho tot perquè si".

Resposta de l'oposició al tema del Síndic

Un altre dels assumptes tractats en aquesta entrevista va ser que el Síndic de Greuges va notificar a l'alcalde que està obligat per llei a garantir la representació dels partits de l'oposició als mitjans d'informació municipals. Sobre el tema, Benaiges va manifestar que "l'informe presentat al Síndic de Greuges i les conclusions extretes i presentades per l'oposició són una versió esbiaixada i interessada. Nosaltres sempre hem respectat el dret d'opinió de l'oposició i els hem deixat formar part de consells d'administracions i altres òrgans de participació on abans, en mandats anteriors, l'oposició estava vetada".

Martí ha contestat a l'alcalde afirmant que els grups de l'oposició van presentar una queixa formal al Síndic "i ells ens va donar la raó. No ens serveix que ens diguin que la versió que en fem de les conclusions del Síndic és esbiaixada. És la que és i ens dóna la raó i adverteix a l'alcalde que no està fent bé les coses. Tenim tot el dret a participar plenament de la vida municipal i a dir la nostra quan vulguem, sense que ningú ens coarti els nostres drets".

També sobre el tema, Lluïsa Rom ha expressat que "l'alcalde és qui ha decidit saltar-se aquesta llei a la valenta i lamentem que el màxim representant del municipi sigui el primer en saltar-se les normes i obviar al Síndic. Si ell no compleix, què hem de fer la resta de ciutadans?".

I per últim, Garriga ha dit que "l'alcalde menysprea un cop més a l'oposició i li tornem a recordar que al govern hi ha 11 regidors i a l'oposició en som 10. Representem a quasi la meitat dels ciutadans de Cambrils i ell ho ha d'entendre d'una vegada. No fer cas al Síndic de Greuges és molt greu com també ho és negar a l'oposició el dret a participar lliurement en mitjans com el butlletí municipal que paguen tots els cambrilencs". Garriga ha conclòs dient "que no es preocupi l'alcalde, seguirem fent d'oposició i escoltant als cambrilencs, cosa que ells no fan".

Comenta aquest article