Els restauradors participants en les cinquenes Jornades de la Galera i de la cuina marinera es posen de gala
![]() |
Els restauradors cambrilencs participants a les Jornades de la Galera d'aquest 2009 |
Aquest passat dissabte al matí, els restauradors cambrilencs participants en les 5es Jornades de la galera i de la cuina marinera de Cambrils es van posar de gala i es van reunir al Parc del Pescador per fer-se la tradicional foto de família.
Enguany, un total de 59 restaurants cambrilencs prenen part en aquestes jornades que s'allargaran des del 9 al 22 de febrer. Aquests són: Acuamar, Aïda d'Hotel Tryp Port, Axia d'Hotel Diego's, Bec d'Or, Braseria Al Punt, Bresca, Cal Siscu, Can Alberto, Can Bosch, Can Pessic, Can Solé, Casa Gallau, Casa Port, Casa Sarrà, Casavella, Castell de Vilafortuny, Classico Duomo, Club Nàutic Cambrils, Del Mar, Dofí Verd, Duomo, El Capi, El Faro, El Pescador, El Portal, El Pósito del carrer de Mossèn Joan Batalla i El Pósito del carrer dels Pescadors, Els Dofins, Eva, Fonda El Camí, Fonda Montserrat, Font-Casa Gallot, Gami, Germans Miquel's, Gran Chic, Joan Gatell, Komm, La Barbacoa, La Cantonada, La Cua Curta, La Gavina, La Muralla, La Taberna del Port, Lekeitio, L'Escandall, Macarrilla, Mar de Tierras, Mas Gallau, Maset, Miguel, Miquel, Miramar, Montserrat, Nautic's, Parc Samà, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña i Rovira. Durant aquests dies, els restaurants participants oferiran en les seves cartes el bo i millor de la cuina amb galeres.
Un dels restauradors participants, Joan Pedrell del restaurant Joan Gatell valorava positivament aquestes jornades a Revista Cambrils Diari Digital. Segons Pedrell, "les jornades són una bona fórmula de promoció i de distracció. Aquests esdeveniments són una invitació a la gent de fora i et permet jugar una mica amb la fantasia d'un producte exòtic com la galera". No obstant, Joan Pedrell va dir, "a mi em sembla que ens vam equivocar amb la galera, però bé, és igual! Com a excusa val, i és una manera de promocionar el poble i de promocionar la gastronomia".
Inici dels actes
El programa de les 5es Jornades de la Galera i de la cuina marinera de Cambrils s'encetarà aquest dimecres 10 de febrer amb la presentació del llibre "Oli en un llum" de Josep Ignasi Revés, que tindrà lloc a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola. El diumenge dia 15, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, es farà la fregida de galeres i calçots de Cambrils amb oli extra verge DO Siurana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Pel dijous 19 de febrer, en el marc de la Masia Bach, està previst fer una degustació amb un tastet de les millors receptes amb galera dels restauradors de Cambrils. L'acte està organitzat amb amb la col·laboració de la Fundació Alícia.
Pel dissabte 21 de febrer, la galera també participarà en el Carnacval en una comparsa gastronòmica; mentre que pel diumenge 22 de febrer, es farà la tradicional galerada popular al port de cambrils, a partir de les 11 al Mollet del Rec del port amb una degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo. També es faran tallers de vela llatina a càrrec de l'arjau Vela Llatina de Cambrils i tallers del mar i curses, amb els equips dels Vogadors Vent d'Estrop de Cambrils.