Informació general

Detenen quatre persones especialitzades en furts pel mètode del punxarodes, dos d'ells efectuats a Cambrils

Per Redacció

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 2 de febrer a quatre individus acusats de ser els autors de quatre furts pel mètode del punxarodes, dos d'ells a la població de Cambrils, i així com un robatori amb violència i intimidació. Els detinguts són Maria de los Ángeles MP, de 27 anys; José Luis CS, de 49 anys, tots dos veïns de Reus i de nacionalitat mexicana; Guillermo CG, també mexicà de 34 anys i amb domicili desconegut; i Luis Ernesto VH, de 44 anys i nacionalitat espanyola i domicili desconegut. Tots ells es dedicaven a punxar rodes de vehicles per tal de robar al descuit els diners dels conductors.

Arran de les denúncies que es van efectuar a Cambrils, la Unitat d'Investigació dels Mossos va engegar un pla d'actuació per tal d'enxampar els quatre individus, que actuaven de forma organitzada i amb unes funcions individuals establertes. D'aquesta manera, un integrant del grup accedia a l'interior d'una entitat financera per tal de seleccionar la víctima i donar avís a la resta quan aquesta abandona el local.

Segons els investigadors, un cop fora, la resta del grup distreia la víctima potencial amb la intenció simulada d'ajudar-la amb algun problema, provocat anteriorment per ells mateixos. En aquesta ocasió, els individus es dedicaven a punxar una de les rodes del vehicle de les víctimes, tot i que en una de les ocasions van utilitzar la violència per assolir el seu objectiu.

Un cop distreta la víctima, li furtaven els diners que acabaven de treure de l'entitat bancària. En aquest sentit, la Unitat d'Investigació imputa dos furts a Cambrils, un a Terrassa, un a Martorell i un robatori violent a Sant Vicenç dels Horts, comesos durant el mes gener. Aquestes dades confirmen, a més, l'ampli radi d'actuació de grups d'aquest tipus. La detenció dels quatre integrants del grup es va efectuar quan es disposaven a llogar un vehicle a l'aeroport de Reus, el qual volien utilitzar per seguir duent a terme la seva activitat delictiva, disposant així d'un vehicle difícil d'identificar.

Els arrestats van passar el dia 5 de febrer a disposició del jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

Comenta aquest article