Informació general

Es posen en marxa els primers controls policials per l'ús del cinturó de seguretat dels vehicles

Per Redacció

Els controls es van iniciar ahir, a diferents punts del municipi

La Policia Local de Cambrils va iniciar ahir dilluns una campanya de controls i sancions per l'ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil als vehicles. Aquesta infracció suposa una multa econòmica de 150 euros –amb un 30% de descompte si es paga abans de 30 dies– i la retirada de 3 punts del carnet de conduir. Segons fonts policials, gairebé la meitat dels conductors circulen sense el cinturó de seguretat posat.

Durant la setmana passada, agents de la Policia Local van realitzar accions d'informació i de sensibilització entre els conductors sobre la importància d'utilitzar adequadament el cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil als vehicles; i ahir, ja es van iniciar els primers controls a diferents punts del municipi i es van sancionar aquells conductors que no duien posat el cinturó de seguretat. Els controls es realitzaran entre el 9 i el 22 de febrer a diferents punts del municipi.

Aquesta campanya, que és d'àmbit estatal, està promoguda pel Servei Català de Trànsit i forma part d'una planificació anual que també incidirà en aspectes com l'excés de velocitat, alcoholèmia, el transport escolar o l'ús dels telèfons mòbils mentre es condueix.

Comenta aquest article