Informació general

Cambrils formarà part d'una entitat gastronòmica a nivell estatal conjuntament amb sis ciutats més

Per Redacció

Membres del l'Associació Espanyola de Turisme Gastronòmic, de la que Cambrils formarà part

El passat 30 de gener, en el marc de FITUR, el Patronat de Turisme de Cambrils i sis destinacions més van acordar mitjançant la firma d'un protocol de col·laboració, la creació de l'Associació Espanyola de Turisme Gastronòmic, entitat que se n'encarregarà de la creació i posterior desenvolupament d'un Club de Producte de Turisme Gastronòmic a nivell de l'estat espanyol. Els promotors de la iniciativa són Cambrils, Gijón, Lanzarote, Lleida, San Sebastián, Santiago de Compostela i Valladolid.

El protocol es va signar amb la presència de la subdirectora general de Planificació i Sostenibilitat de la Secretaría de Estado de Turismo —Gloria Barba— qui va felicitar als promotors de la iniciativa i va manifestar el seu gran interès per la mateixa, comprometent, en la mesura del possible, la col·laboració de la Secretaría del Estado tan a nivell institucional com econòmic.

L'objectiu, un producte gastronòmic de qualitat

L'objectiu de la iniciativa és aconseguir crear un producte turístic de qualitat basat en la cultura gastronòmica, que sigui capaç de transformar-se en interessants experiències gastronòmiques i que resulti del màxim atractiu pels visitants nacionals i internacionals. La gestió conjunta de la iniciativa entre les diferents destinacions representa la base d'un Club de Producte amb un gran potencial. Ja sigui per l'atractiu de la cultura gastronòmica, com per l'important col·lectiu d'institucions interessades en el seu desenvolupament.

L'oferta gastronòmica espanyola ja gaudeix d'un reconeixement a nivell internacional. No obstant, mai fins aquesta data aquesta no havia estat l'objectiu d'una acció similar. Un cop implantada la iniciativa, les ciutats tindran la capacitat d'atraure visitants que vulguin viure i gaudir d'un conjunt d'experiències gastronòmiques.

El concepte del projecte es basa en ampliar el concepte de turisme gastronòmic treballant la cultura gastronòmica espanyola autèntica, vinculada al territori. Així mateix, es proposa desenvolupar experiències al voltant de la cultura gastronòmica i crear una nova categoria de producte, ampliant contingut i aportant valor en referència a les propostes actuals.

Segons la regidora de Turisme, Ana López, "Cambrils fa temps que ve treballant en aquesta línia i ara és el moment de treballar d'una forma integral tots els recursos gastronòmics que té la ciutat (sector de la restauració, confraria, cooperativa, empreses punteres.....), innovant en l'àmbit del Turisme Gastronòmic".

Nous interessats

Noves destinacions han mostrat ja la seva voluntat d'adherir-se al projecte, "pel què és d'esperar que aquest aconsegueixi una àmplia implantació a tot l'estat", segons van dir des del Patronat.

Les principals accions a treballar durant el 2009 són:  desenvolupament del Club de Producte Gastronòmic; desenvolupament de la marca del Club; i la promoció de la proposta a nivell nacional i internacional.

Comenta aquest article